Paradiso wil vestiging in Nieuw-West

Goed nieuws voor muziekliefhebbers in Nieuw-West: Paradiso is er op zoek naar een nevenvestiging.

null Beeld anp
Beeld anp

'Het stadsdeel wil ons daar heel graag hebben, omdat Nieuw-West nu maar een beperkt aantal culturele voorzieningen heeft," zegt Mark Minkman, directeur van Paradiso. "En wij willen er graag heen."

Het is de bedoeling dat de nieuwe locatie 'op de buurt' gaat programmeren. Dat houdt in dat artiesten zullen worden aangetrokken waar de inwoners van Nieuw-West enthousiast over zijn. Minkman gaat in juli tijdelijk kantoor houden in het stadsdeel om voeling met de wijk te krijgen.

Sloterplas
De komst van Paradiso naar Nieuw-West past bij een groter plan van het stadsdeel. Dat wil Nieuw-West een nieuwe hotspot maken voor cultuur, in het bijzonder van het gebied rond de Sloterplas. Daar zit al theater de Meervaart, maar er komt ook een Van Eesteren Paviljoen en er zijn plannen om hier een dependance van het Amsterdam Museum te bouwen.

Minkman heeft nog geen precieze locatie op het oog voor Paradiso. Wel is het de bedoeling dat de nevenvestiging in een bestaand pand komt. "We gaan nu eerst bekijken wat we er precies kunnen programmeren en dan gaan we naar een pand kijken. Dat pand is niet zozeer het probleem, want er is ruimte genoeg."

Oud bedrijfspand
Bij voorkeur komt Paradiso Nieuw-West in een oud bedrijfspand te zitten. Dat past qua sfeer goed bij popconcerten, stelt Minkman. "Maar het kan ook nog zo zijn dat we voor pop-ups gaan, dus dat we elke keer ergens anders gaan zitten of dat we iets in de buitenlucht doen." Het is de bedoeling dat de eerste artiesten al dit najaar optreden.

De vestiging in Nieuw-West zal de derde locatie van Paradiso worden naast de hoofdlocatie aan de Weteringschans en ParadisoNoord in de Tolhuistuin.

Minkman zegt naast Nieuw-West eveneens geïnteresseerd te zijn in de nieuwe zaal die in het Arena- gebied zal worden gebouwd. "Bij dat laatste zijn we nu niet betrokken, maar dat zouden we wel graag willen. De Weteringschans puilt inmiddels uit."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden