Paradiso en Melkweg eerder dicht

AMSTERDAM - Paradiso, Melkweg en de Sugar Factory worden beperkt in hun sluitingstijden. Dat staat in de horecanota, waar deelraad Centrum binnenkort over stemt.

Vooral voor de donderdag en zondag zal dat problemen opleveren. Dan zullen de clubs om vier uur dicht moeten. Sugar Factory heeft op die avonden succesvolle nachtprogramma's, die tot vijf uur duren.

Paradiso gebruikt zo'n twintig keer per jaar de mogelijkheid om doordeweeks na vieren en in het weekend na vijven open te zijn. ''Vooral voor speciale programma's,'' zegt Geert van Italie, adjunct-directeur van Paradiso.

''Bijvoorbeeld wanneer er èn een avondprogramma is, èn een nachtprogramma met band en dj's. Als we dan een uur eerder dicht moeten, is dat een grote beperking van ons artistieke beleid.''

Ook de Melkweg noemt de speciale programma's die in het gedrang dreigen te komen, zoals de President's Night op 4 november, waarop rechtstreeks de Amerikaanse verkiezingen gevolgd worden. ''Het tijdsverschil dicteert dan ons programma en we kunnen niet midden in zo'n programma de drankverkoop staken,'' aldus Erik Backer van de Melkweg.

In de huidige situatie mogen de drie podia open zijn tot een uur na de laatste voorstelling. In de praktijk betekent het dat de clubs meestal kiezen voor een uiterlijke sluitingstijd van vijf uur. In de nieuwe nota worden de sluitingstijden van de 'nachttheaters' gelijk getrokken met andere nachttenten.

Die moeten doordeweeks om vier uur dicht, in het weekend om vijf uur. Stadsdeelraad Centrum stemt op 25 september over het Horecabeleidsplan 2008. De drie podia hebben inmiddels hun zorgen geuit bij het stadsdeel. (LIEDEWIJ LOORBACH)

Ook de Melkweg noemt de speciale programma's die in het gedrang dreigen te komen, zoals de President's Night op 4 november, waarop rechtstreeks de Amerikaanse verkiezingen gevolgd worden. Foto Jaap Augustinus Beeld
Ook de Melkweg noemt de speciale programma's die in het gedrang dreigen te komen, zoals de President's Night op 4 november, waarop rechtstreeks de Amerikaanse verkiezingen gevolgd worden. Foto Jaap Augustinus
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden