Pancratius en Yes-R balen van vechtpartij

Een vechtpartij heeft zondagavond het traditionele feestweekend bij voetbalclub Pancratius in Badhoevedorp ruw verstoord. Tijdens het optreden van rapper Yes-R gingen bezoekers op de vuist.

Na de vechtpartij, die in de feesttent ontstond, werd de stekker uit het familieweekend van Pancratius getrokken. Beeld Google Streetview
Na de vechtpartij, die in de feesttent ontstond, werd de stekker uit het familieweekend van Pancratius getrokken.Beeld Google Streetview

Diverse media berichtten over een 'massale vechtpartij'. Harry den Arend, voorzitter van Pancratius, bestrijdt dat. "We hebben een filmpje binnengekregen waarop de vechtpartij te zien is. Vier tot vijf man uit een groepje zijn in de feesttent op de vuist gegaan met elkaar. Om die mannen uit elkaar te halen, zijn bestuursleden en beveiligers ingesprongen."

Daardoor kan volgens de voorzitter het beeld van een grootschalige vechtpartij zijn onstaan. "Als je er even vanuit gaat dat de vechtersbazen onder invloed waren, kun je je wel voorstellen dat we aardig wat mensen nodig hadden om ze tegen de grond te krijgen."

Stekker uit het feest
De politie werd door de beveiliging ingeschakeld en meerderen eenheden rukten uit, omdat het om een groot feest ging. Maar eenmaal ter plaatse, was er niets meer aan de hand. "De sfeer was nog wel gespannen, maar er werd niet meer gevochten," aldus Kelly Dekker, woordvoerder van Politie Noord-Holland.

Na het incident werd een eind gemaakt aan het feest met vier- tot vijfhonderd man. Aangiftes zijn er volgens Dekker vooralsnog niet gedaan.

De voorzitter van Pancratius gaat de videobeelden doorgeven aan de politie. Ook een ander incident, dat door een bezoeker is vastgelegd, gaat naar de politie voor verder onderzoek. "Op die beelden is te zien hoe een jongen bier naar het podium gooit." Of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk. "De jongen die bier gooit, is in elk geval goed herkenbaar."

Reactie Yes-R
Rapper Yes-R staakte zijn optreden zondagavond onmiddelijk, toen de vechtpartij uitbrak. Hij was een van de afsluitende acts van een lang feestweekend. Via Twitter reageert hij: 'Ik betreur dit, jammer dat een sportieve dag zo moet eindigen.'

Ook Den Arend houdt een grote kater over aan het incident. "Wat donderdag begon als een mooi feestje, is voor ons als verenging heel verdrietig geëindigd."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden