Pancetta e Fagioli maakt Spaghetti al limone

In Pancetta e Fagioli, de wekelijkse kookrubriek van Parool.TV, laat Italiaanse Roberta zien hoe je op eenvoudige wijze een gerecht voor vier personen uit de keuken van haar moederland bereidt. Deze keer maakt ze spaghetti al limone, een pasta met citroen en verse doperwten. (ROBERTA PAGNIER, JELLE DE GEE)

Spaghetti al limone:

ingrediënten:

- 500 gr spaghetti
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 eetlepel boter
- 250 gr doperwten, liefst verse, die smaken groener
- 250 ml slagroom
- zout en peper

Kook de spaghetti al dente. Terwijl de spaghetti op staat, snijd je de knoflook en was je de citroen onder warm water. Dan rasp je de citroenzest van de citroen af en perst deze uit. Je hebt ongeveer 2 eetlepels sap nodig.
De boter laat je in een koekenpan smelten, knoflook erbij en dan de doperwten. Vervolgens kun je de slagroom en de citroenzest toevoegen. Het sausje laat je paar minuten indikken. Nu pas het citroensap en wat zout en peper erdoor. De spaghetti giet je af, je gooit hem voordat hij droog wordt bij de saus, je strooit er wat parmezaan overheen en...

Buon appetito!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden