Pancetta e Fagioli maakt Pesto

In Pancetta e Fagioli, de wekelijkse kookrubriek van Parool.TV, laat Italiaanse Roberta zien hoe je op eenvoudige wijze een gerecht voor vier personen uit de keuken van haar moederland bereidt. Deze keer maakt ze verse pesto. (ROBERTA PAGNIER, JELLE DE GEE)

Ingrediënten:

- veel verse basilicum
- parmezaanse kaas
- pijnboompitten
- olijfolie
- knoflook
- citroen
- zout, peper

Doe de verse basilicum in een kom. Hak de knoflook en voeg deze toe aan de basilicum. Rasp de parmezaan boven de kom en voeg een handvol pijnboompitten toe. Schenk er wat olijfolie en citroensap bij en pureer het geheel tot een grove massa. Proef nu de pesto en breng hem op smaak met peper en zout. Nu kun je steeds wat ingrediënten blijven toevoegen totdat hij smaakt zoals jij denkt dat hij moet smaken.
De pesto is heerlijk door een simpele risotto in bianco, op een lamskoteletje, een broodje, noem maar op..

Buon appetito!

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden