Pancetta e Fagioli maakt Penne con manzo


De eerste aflevering van onze gloednieuwe kookrubriek Pancetta e Fagioli, waarin Roberta Pagnier haar lekkerste Italiaanse recepten toont die vooral snel en simpel te bereiden zijn. Deze allereerste keer beginnen we met penne rigate con pomodori e manzo, oftewel pasta met biefstuk en tomaatjes.Ingredienten:- penne rigate

- 500 gr rijpe cherrytomaatjes
- 300 gr platgeslagen biefstuk
- verse rozemarijn
- verse oregano
- verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- gedroogde Spaanse pepertjes
- parmezaanse kaas
- goede olijfolie
- zout & peper

Zet een grote pan met water op en breng deze aan de kook. Halveer de tomaatjes en snij de knoflook in plakjes. Rits de rozemarijn en de oregano van het takje en hak deze fijn. Hak de Spaanse peper in kleine stukjes en snij de biefstuk in mooie gelijke reepjes. Breng vervolgens de biefstuk op smaak met wat peper en zout.

Gooi flink wat zout in het kokende water en vervolgens de pasta.

Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de pepertjes en de kruiden op een zacht vuurtje. Als laatste doe je de tomaatjes in de pan. Schep er wat pastawater bij en laat het geheel vijf minuten zachtjes pruttelen op het vuur.

Als de pasta klaar is doe je deze in een schaal. Gooi er de tomaatjes bij, de rauwe biefstuk, wat verse basilicum en schep het geheel goed door elkaar. Rasp er wat parmezaan overheen, een scheut olijfolie en de heerlijke pasta is klaar.

Buon appetito!

(Met dank aan Ravir Anink en Solo van restaurant Gare de l'est)

(ROBERTA PAGNIER, JELLE DE GEE)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden