Palin: Obama is bevriend met terroristen

''Er is een tijd dat het nodig is iemand zonder handschoenen aan te pakken en dat is nu'', zei Palin eerder tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de 'battleground' staat Colorado, een staat waar veel zwevende kiezers zijn. Foto EPA/Whitney Curtis Beeld
''Er is een tijd dat het nodig is iemand zonder handschoenen aan te pakken en dat is nu'', zei Palin eerder tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de 'battleground' staat Colorado, een staat waar veel zwevende kiezers zijn. Foto EPA/Whitney Curtis

ENGLEWOOD - De Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin heeft de Democratische presidentskandidaat Barack Obama zaterdag ervan beschuldigd bevriend te zijn met terroristen.

Palin verwees tijdens een campagnebijeenkomst in Californië naar een ''interessant'' bericht in the New York Times. Daarin staat dat Obama een radicale activist uit de jaren zestig, die al tientallen jaren hoogleraar is op een Amerikaanse universiteit, enkele keren heeft ontmoet. Volgens Palin beschouwt Obama de VS als zo ''imperfect dat hij vriendschappelijk rondhangt met terroristen die hun eigen land als doelwit zouden nemen''.

De man op wie Palin doelt is Bill Ayers, een van de oprichters van Weather Underground. Die groep zou in de jaren zestig bomaanslagen hebben uitgevoerd op Amerikaanse overheidsgebouwen als protest tegen de Vietnamoorlog. Obama was toen nog een kind.

Volgens de New York Times zouden de wegen van Ayers en Obama elkaar in Chicago hebben gekruist in de jaren negentig. Beiden zaten in het bestuur van een liefdadigheidsorganisatie.

Het campagneteam van Obama heeft de beschuldiging afgedaan als laag bij de grondse politiek. ''Het is duidelijk dat John McCain en Sarah Palin liever hun tijd besteden aan het besmeuren van Barack Obama dan aan het presenteren van een plan om onze economie weer op te bouwen'', zei een zegsman.

Obama loopt in de peilingen steeds verder uit. De Republikeinen hopen met aanvallen op de persoon Barack Obama de winst alsnog naar zich toe te trekken. ''Er is een tijd dat het nodig is iemand zonder handschoenen aan te pakken en dat is nu'', zei Palin eerder tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de 'battleground' staat Colorado, een staat waar veel zwevende kiezers zijn. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden