Palin krijgt neptelefoontje van 'Sarkozy'

WASHINGTON - De Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin werd zaterdag telefonisch in de maling genomen door een komiek uit Canada die zich voordeed als de Franse president Nicolas Sarkozy.
,,Het is zo goed om van je te horen, bedankt dat je ons belt... John McCain en ik hebben zoveel respect voor je, we zijn gek op je!'' reageerde Palin enthousiast.

,,We hebben veel dingen gemeen, ik houd van jagen'', aldus 'Sarkozy' met een zwaar aangezet Frans accent, waarop Palin voorstelde samen op jacht te gaan. ''Ik ben gek op het doden van dieren'' zei de neppresident, waarop de gouverneur van Alaska lachend reageerde.

Buitenlandervaring

'Sarkozy' verzekerde Palin dat hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de voet volgde met zijn speciale adviseur Johnny Hallyday (Franse rockzanger). Ook deelde hij mee dat hij België kon zien liggen vanaf zijn achterste. Het nepstaatshoofd vond het gemeen dat sommige mensen van mening zijn dat Palin weinig buitenlandervaring heeft, zoals hij ook tegen zijn ,,vriend, de Canadese premier Steph Cars'' (eigenlijk Stephen Harper) had gezegd. Palin reageerde niet op de verkeerde naam.

Verderop in het geanimeerde gesprek onthulde de neppresident dat zijn echtgenote Carla Bruni goed is in bed en dat ze een liedje heeft geschreven voor Palin over Joe de Loodgieter. 'Sarkozy' vertelde daarnaast dat Frankrijk ook een Joe de Loodgieter kent, namelijk Marcel de man met brood onder zijn oksel.

,,Ik zie jou nog wel eens president worden'', aldus de komiek. ,,Misschien over acht jaar'', lachte Palin.

Palin leek gedurende de hele conversatie niets door te hebben. Na ongeveer zes minuten onthulde de komiek, Sebastien Trudel genaamd, aan zijn gesprekspartner dat ze in de maling was genomen. Palin beëindigde daarop de conversatie. De McCain-campagne liet later weten dat Palin ,,lichtelijk geamuseerd'' was. (ANP)

Sarah Palin Foto AP/Steve Helber Beeld
Sarah Palin Foto AP/Steve Helber
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden