Pakistanen aangevallen met messen op Kreta

De Griekse autoriteiten moeten onmiddellijk in actie komen tegen het stijgende aantal aanvallen op buitenlanders. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International doet deze oproep nadat zo'n 20 mannen twee Pakistaanse migranten op Kreta hadden aangevallen met messen.

Amnesty liet weten dat de twee jonge mannen de organisatie benaderden, omdat ze te bang waren om naar de politie en het ziekenhuis te gaan uit angst het land uitgezet te worden.

De slachtoffers zeiden dat een groep in zwart geklede mannen in auto's en op motorfietsen hen omsingelde, toen ze dinsdagochtend vroeg op straat liepen in de stad Heraklion. De mannen vroegen waar het duo vandaan kwam, staken het tweetal vervolgens neer en schopten de buitenlanders toen ze op de grond lagen.

Eind vorig jaar werden er in Griekenland speciale politie-eenheden opgezet om racistische aanvallen te bestrijden. Er is alleen geen wet die slachtoffers zonder verblijfsstatus tijdens het politieonderzoek behoedt voor arrestatie en uitzetting. Daardoor lopen daders vrij rond, aldus Amnesty.

Sinds de economische crisis in Griekenland is uitgebroken en een vierde van de beroepsbevolking werkloos is, is de vijandigheid tegenover buitenlanders toegenomen. Hierdoor is de extreem rechtse partij Gouden Dageraad in de peilingen gestegen naar de derde plaats.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden