Pacific Parc toch op de schop

Ze hebben het echt geprobeerd, verzekeren de nieuwe eigenaren van Pacific Parc. Maar de plek en programmering houden als het was, blijkt niet rendabel. Zaterdag was het laatste feestje 'oude stijl', medio april opent Pacific Parc in een nieuw jasje.

Pacific Parc Beeld Roï Shiratski

Viptafels, betaalde entree, zaalverhuur, housemuziek: op sociale media wordt druk gespeculeerd over wat dat 'nieuwe jasje' dan zal zijn. Mede-eigenaar Michel Penders geeft graag duidelijkheid.

"Bij de overname in juli was de insteek om weinig te veranderen. Noch aan de zaak, noch aan de programmering. Maar gaandeweg kwamen we erachter dat het een teruglopende zaak is. Zowel in omzet als bezoekersaantallen."

Rafelrand
Penders geeft de veranderde omgeving als verklaring: paste de Pacific vroeger nog bij de rafelrand die het Westergasterrein was, dertien jaar later zijn die rafelranden verplaatst, is het Westergasterrein aangeharkt, maar de Pacific onveranderd gebleven. Dat werkt niet.

De verbouwing moet daar verandering in brengen. "De zaak is nu nogal rood. Het heeft een nachtvibe. Leuk voor het weekend, maar de lunch blijft zo letterlijk onderbelicht."

Aan ontwerpbureau Wink - verantwoordelijk voor de aankleding van festivals als Bungalup en Valtifest - de taak om er een plek van te maken die met de dag 'meebeweegt'. "Zodat je er 's ochtends terecht kan voor koffie, kan blijven voor een zakelijke lunch, er 's avonds lekker kan dineren met vrienden en doorknallen naar de nacht."

Soulful
Ook die nachten zullen veranderen. De punk en rock-'n-roll-programmering maakt plaats voor jazz, funk, soul, disco en hiphop. "Wel kwalitatief, het wordt geen hitjestent." En de livemuziek waar Pacific Parc zo bekend om staat? "Dat blijft, maar niet meer standaard ieder weekend. Alleen wanneer de band en het moment zich ervoor leent."

Dat dat trouwe Pacific-gangers tegen het zere been schopt, snapt Penders. "Maar als er nog genoeg animo voor heel uitgesproken punk en rock-'n-roll zou zijn, zou de vorige eigenaar het niet hebben verkocht en zou de zaak nu gewoon goed lopen. De rafelrandjes van de stad zijn verplaatst. Daar hebben we nu Skatecafé en Garage Noord voor. Hier is het tijd voor iets anders."

Groenten
Te weten: goed eten, de hele dag door. Chef Milas van der Plaat en sous-chef Robbert-Hein Van Oppenraaij (Vuurtoreneiland) zullen de keuken gaan bestieren. Penders: "Wat dat precies wordt, zijn we nu nog aan het uitvogelen. Maar groenten staan in ieder geval centraal en er wordt veel gekookt op open vuur. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld maar de proefdiners waren vooralsnog veelbelovend."

Lees ook: De nacht wordt stiller: horeca in binnenstad heeft het zwaar

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool. Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.