Overspel ook na Petraeus taboe-onderwerp bij gezinnen van militairen

Zelfs nu de verhouding van de voormalige CIA-directeur David Petraeus al dagenlang op de voorpagina van de Amerikaanse kranten staat, is er één ding waar in militaire kringen niet over wordt gesproken, schrijft de Washington Post. En dat is overspel.

Redactie
Petraeus en zijn biografe Paula Broadwell, waar hij een verhouding mee heeft gehad. Beeld ap
Petraeus en zijn biografe Paula Broadwell, waar hij een verhouding mee heeft gehad.Beeld ap

Er zijn sportgroepen, gebedsgroepen, schrijfgroepen en allerlei andere soorten groepen waar de gezinnen van militairen elkaar opzoeken en onderling wordt alles besproken waar de families mee te maken krijgen. Hoe leg je aan je kind uit wat een drone is, of hoe kun je positief blijven als je echtgenoot zes maanden overzee zit? 'De gemeenschap is hecht', schrijft de Washington Post, 'en de gesprekken zijn open.'

Maar de affaire van Petraeus, die ontslag heeft genomen nadat het nieuws van zijn verhouding was uitgelekt, wordt niet besproken. Het tijdschrift Military Spouse heeft op haar Facebookpagina verklaard niet over het onderwerp te schrijven.

Mensen zouden niet willen roddelen over Petraeus en zijn in militaire kringen zeer geliefde echtgenote Holly. Maar, verklaart de Washington Post, een andere reden is dat overspel binnen het Amerikaanse leger een misdaad is, waarvoor iemand zijn ontslag kan krijgen. Ervaringen met overspel dat is uitgekomen, worden daardoor angstvallig binnen het gezin gehouden.

'Ik kan me geen enkel voorbeeld herinneren van de bereidheid, zelfs niet in quasi-publieke setting, om hier over te praten', zegt Alison Buckholtz, vrouw van een militair en auteur die van 2006 tot 2009 een praatgroep heeft geleid, toen haar eigen man overzee zat. 'Zelfs deze week zeggen veel mensen dat ze het er niet over willen hebben.'

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden