Update

Overname boekenketen Selexyz nog niet mogelijk

De bewindvoerder van de in surséance verkerende boekwinkelketen Selexyz is in gesprek met een niet nader genoemde investeringsmaatschappij over een overname. De tijd dringt want voor het einde van de maand moeten de winkelhuren en de lonen worden betaald. Dat heeft het betrokken advocatenkantoor vandaag laten weten.

Redactie
Selexyz is eigenaar van een keten van 42 boekwinkels in 17 steden en heeft ook een internetwinkel. Beeld anp
Selexyz is eigenaar van een keten van 42 boekwinkels in 17 steden en heeft ook een internetwinkel.Beeld anp

Om een overname mogelijk te maken, zal de bank eerst met financiering over de brug moeten komen. Er is nu geen geld in kas om lopende kosten te dekken. Het gaat om een bedrag van 2 miljoen euro. Verder hangt de redding van Selexyz af van de bereidheid van de investeringsmaatschappij om de schuld van 15 tot 18 miljoen euro over te nemen.

Selexyz vroeg en kreeg vorige week uitstel van betaling. Dat betreft evenwel alleen de houdstermaatschappij. De winkels vallen vooralsnog buiten de surséance en zijn maandag, net als in het afgelopen weekend, gewoon geopend. Het is de inzet van de bewindvoerder om de hele keten ineens te verkopen. Pas als dat niet lukt, komen eventueel andere mogelijkheden aan bod. Selexyz is eigenaar van 42 boekwinkels in 17 steden en heeft ook een internetwinkel. Tot de keten behoren bekende boekhandels als Scheltema in Amsterdam en Broese in Utrecht.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden