Stadsgids

Overdekt picknicken en tuinieren bij Popinnpark in Oost

De Middenweg heeft er een nieuw park bij. Bij Popinnpark kan je ook in de winter picknicken, yogaën, spelen met de kinderen en zelfs tuinieren.

Schommelen in de etalage van Popinnpark Beeld Popinnpark
Schommelen in de etalage van PopinnparkBeeld Popinnpark

Bij het zien van een overdekt stadspark in een galerie in New York kwam René Dronkers, een van de intiatiefnemers van Popinnpark, op het idee om een soortgelijk concept in Amsterdam te introduceren.

Het nieuwe binnenpark is bedoeld als groene, openbare plek in de stad. Daarbij biedt het park een podium aan lokale groeninitiatieven, een element dat Dronkers in New York nog vond ontbreken.

Leegstand
De initiatiefnemers van Popinnpark willen ook inspelen op de leegstand van winkelpanden in Amsterdam. Het park huist in het voormalige Bio Theater, dat in de jaren 80 werd omgebouwd tot winkelpand en waar tot december MS Mode was geopend.

De eigenaar van de oude bioscoop wil het pand slopen en er nieuwe appartementen bouwen. Dronkers verwacht acht tot tien maanden in het pand te kunnen blijven en hoopt te zijner tijd op verschillende locaties in de stad soortgelijke (tijdelijke) indoorparken op te zetten.

Indoor picknicken
Het park is inmiddels enkele weken open voor het publiek, de officiële opening is 12 maart. De ruimte is omgetoverd tot een groene oase, compleet met grastapijt, boomstammen, speeltoestellen en picknickkleden. De inrichting is mede tot stand gekomen dankzij sponsors.

Dronkers zegt op zoek te zijn naar meer sponsors die ook picknickmanden, compleet met borden, bekers en bestek beschikbaar kunnen stellen. De manden worden dan gevuld met hapjes en drankjes van ondernemers uit de buurt. Bezoekers kunnen de manden gebruiken voor een picknick in het park.

Yogaën met vogelgeluiden
Naast de picknick worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is het op woensdagavond filmavond, worden er yogalessen gegeven (compleet met vogelgeluiden op de achtergrond) en zijn er muziekoptredens.

Daarnaast is er natuurgerelateerde kunst te zien en zijn er workshops. Ook worden er lezingen gehouden over de natuur en duurzaamheid. Zo wil Dronkers een boer uit Aalsmeer uitnodigen om hem te laten vertellen over een door hem gekweekte plant die dankzij de haartjes op de bladeren fijnstof uit de lucht kan opnemen.

De picknick en andere activiteiten hebben geen vaste prijzen, voor alle activiteiten in het Popinnpark geldt: pay as you feel.

PopinnPark

Middenweg 20
Officiële opening: 12 maart
www.popinnpark.nl

Het pand is omgetoverd tot een groene oase Beeld Popinnpark
Het pand is omgetoverd tot een groene oaseBeeld Popinnpark
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden