Ouders misbruikte meisjes Oudenbosch willen spreekrecht

De ouders van de misbruikte meisjes uit Oudenbosch willen namens hun kinderen gebruik maken van het spreekrecht voor slachtoffers, zo bleek vandaag tijdens een zitting over de zaak.

e politie doet onderzoek in de straat van de basisschool de Klinkert in Oudenbosch in verband met de ontvoering van een 5-jarig meisje. Archieffoto. Beeld ANP
e politie doet onderzoek in de straat van de basisschool de Klinkert in Oudenbosch in verband met de ontvoering van een 5-jarig meisje. Archieffoto.Beeld ANP

De wet staat dat nu niet toe, maar in de Amsterdamse zedenzaak is een uitzondering gemaakt op de regel. Het Openbaar Ministerie en de rechtbank in Breda hebben nog geen standpunt ingenomen.

De 27-jarige Steven B. uit Roosendaal, die het misbruik van de twee meisjes en een tot nu toe onbekend gebleven derde slachtoffer bekende, verscheen dinsdag voor het eerst voor de rechtbank.

Ontvoering
B. werd half februari opgepakt voor ontvoering van een 5-jarig meisje uit Oudenbosch op 9 februari. Later bekende hij dat hij haar en nog een tweede meisje had misbruikt.

Op in beslag genomen beeldmateriaal is ook een derde meisje te zien, van wie B. heeft toegegeven dat hij haar heeft misbruikt. Officier van justitie Paul Emmen liet vandaag weten dat haar identiteit nog niet bekend is.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen B. is op 7 december. Als het derde slachtoffer dan nog niet bekend is, gaat de behandeling wat de aanklager betreft gewoon door.

Liegen
B. blijkt regelmatig een loopje te nemen met de waarheid. 'Hij is in het verleden behandeld omdat hij het niet kon laten om te liegen', zei officier van justitie Emmen. De aanklager vindt het moeilijk om hoogte van hem te krijgen en heeft ook geen inzicht in zijn drijfveren. 'Het enige wat hij daarover zegt is dat hij opgewonden raakt als hij gedronken heeft.' Emmen wil al met al dat de inwoner van Roosendaal klinisch word geobserveerd.

De verdachte verzet zich daar niet tegen. 'Ik ben dat aan mezelf en aan de samenleving verplicht.' De rechtbank bepaalde dat hij ter observatie wordt opgenomen in forensisch-psychiatrische kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden