Ouders Geert Groote: 'Wij muiten niet'

AMSTERDAM - Ouders van de Geert Groote School zijn woedend over de berichtgeving over hun school. ''Dit gaat niet over muitende ouders, maar over een falend bestuur,'' zegt Erik Hehenkamp, lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de school. Volgens Hehenkamp was het juist het oude bestuur dat ouders intimideerde in plaats van andersom.

De Geert Groote School heeft twee locaties: de Geert Groote School 1 aan het Hygiëaplein en de Geert Groote School 2 in de Fred. Roeskestraat. De Geert Groote School 1 scoort volgens de Onderwijsinspectie goed, maar de Geert Groote School 2 staat te boek als een zeer zwakke school. De Onderwijsinspectie dreigde vorig jaar de school onder curatele te stellen als de kwaliteit van het onderwijs niet zou verbeteren.

Daarop werd 'een verbetertraject' ingevoerd - onder meer het tussentijds toetsen van taal, rekenen en lezen - maar volgens een groep ouders en de leraren van de Geert Groote School 1 ging dat ten koste van de antroposofische leer. Vorige week dienden zij een motie van wantrouwen in tegen het bestuur en gisteren werd besloten dat de Vereniging van Vrije Scholen (VVS) een nieuw bestuur zal samenstellen.

Ex-interim-directeur Rob Geurtsen: ''Dit is een crime passionel van de VVS. Zij hebben alle regels aan hun laars gelapt, het bestuur geschoffeerd, maar ze komen er bij de Onderwijsinspectie en de gemeente mee weg. Je hebt ook niet veel keus als ze garanderen dat het onderwijs wordt verbeterd, zoals afgesproken.''

Gert Hilbolling van de VVS: ''Wij gaan zoeken naar een oplossing die door zoveel mogelijk partijen wordt gedragen. Nu is er een vacuüm en de tijd dringt. Maar mochten we die consensus niet halen, dan is de VVS formeel de enige partij die kan optreden.''

''We zijn het er volledig over eens dat er geen vertraging mag oplopen en dat de school in de Fred. Roeskestraat zo snel mogelijk goed onderwijs wordt gegeven. Alle leraren committeren zich hieraan.'' (HANS VAN DER BEEK)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden