Oude school wordt plek voor buurtbewoners en ondernemers

Het voormalig schoolgebouw in de Cabralstraat in West krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. Na jaren van leegstand komen er kantoortjes voor ZZP'ers en is er ruimte voor theater-, muziek- en filmvoorstellingen.

Redactie
null Beeld Googlemaps
Beeld Googlemaps

De deelraad stemde dinsdagavond in met het voorstel van PvdA en Groenlinks in. Hierdoor kan de ontwikkeling van 'de Wissel' officieel van start. Coop MidWest is sinds april dit jaar al bezig met het pand. Zo komen er een vergaderruimte, werkplekken voor freelancers en een ruimte voor voorstellingen.

Niet alleen het gebouw wordt toegankelijk voor de buurt, ook de tuin krijgt een openbare functie. Het op deze manier aanpakken van leegstand is uniek in Nederland. Ontwikkelaar Coop MidWest is blij met de steun van stadsdeel West. 'Het vertrouwen dat hiermee uitgesproken wordt voor ons project is geweldig. Dit is een belangrijke boost voor de buurt, bewoners en ondernemers', zegt Arnoud Hekkens, één van de initiatiefnemers van MidWest.

Volgens de PvdA en Groenlinks is West de plek 'bij uitstek' voor een dergelijk project. 'Dit project laat zien dat je leegstand ook op creatieve manieren kunt aanpakken samen met bewoners en ondernemers', zegt Emel Can van Groenlinks West. Suzanne Jansen (Pvda West): 'Met de steun aan het project de Wissel toont West zich met recht de meest creatieve hotspot van Amsterdam.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden