Oude Bijlmergarage Kempering gaat toch tegen de vlakte

De klassieke Bijlmergarage Kempering in Zuidoost wordt toch gesloopt. De alternatieve plannen voor een culturele hotspot zijn niet levensvatbaar, schrijft het dagelijks bestuur van het stadsdeel in een notitie over de garage.

Dennis Rudge en Raymi Sambo van toneelgroep ZEP die in 2015 een voorstelling gaf in Kempering. Beeld Klaas Fopma
Dennis Rudge en Raymi Sambo van toneelgroep ZEP die in 2015 een voorstelling gaf in Kempering.Beeld Klaas Fopma

Op aandringen van de bestuurscommissie en de gemeenteraad heeft het stadsdeel de afgelopen maanden gekeken naar een tijdelijke invulling van de garage als alternatief voor sloop, zoals dat ook met de World of Food in de voormalige parkeergarage Develstein is gebeurd.

Er waren onder meer uitgewerkte plannen voor een bazaar in combinatie met een bed and breakfast en horeca, een project rond stadslandbouw en een museumverzamelgebouw met onder meer een museum van dingen en een popmuziekmuseum.

Het stadsdeel heeft de plannen tegen het licht gehouden en stelt vast dat in geen van de gevallen sprake is van een kostendekkende exploitatie. Ook heeft zich geen ontwikkelaar gemeld die de herontwikkeling van de garage voor zijn rekening wil nemen.

Onduidelijk is wanneer de sloop gaat beginnen. In elk geval wordt in mei nog wel een cultureel evenement gehouden in de garage, een pilot die oorspronkelijk bedoeld was om de betonnen kolos te onderzoeken op zijn geschiktheid als evenementenlocatie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden