Oud-profvoetballers terug naar de arbeidsmarkt

Danny Hesp (r.) met toenmalig Ajax-trainer Leo Beenhakker in 1989. Foto ANP/Herman Pieterse Beeld
Danny Hesp (r.) met toenmalig Ajax-trainer Leo Beenhakker in 1989. Foto ANP/Herman Pieterse

VVCS en CWI gaan de vakbond voor profvoetballers (VVCS) ondersteunen bij de bemiddeling van oud-profvoetballers naar een nieuwe baan.

Het gaat om naar schatting 60 voetballers die het komende seizoen niet in aanmerking zullen komen voor een nieuw profcontract. De samenwerking tussen CWI/UWV en VVCS wordt op vrijdag 18 juli getekend tijdens het FiFPro Tournament, een internationaal voetbaltoernooi voor profvoetballers zonder contract. De spelersvakbond VVCS wil oud-profvoetballers een goede toekomst bieden buiten het betaald voetbal.

In samenwerking met CWI/UWV heeft VVCS een programma opgezet, waarin de oud-profs op individueel niveau en in groepsverband kunnen werken aan een nieuw toekomstperspectief. De voormalige profs kunnen deelnemen aan een programma waarin individueel en in groepsverband wordt gewerkt aan een nieuw toekomstperspectief. Zo krijgen de deelnemers aan de hand van competentietests inzicht in hun eigen kwaliteiten en in de huidige vraag op de arbeidsmarkt.

Oud-profvoetballers zoals Jean-Paul de Jong, Danny Hesp en Houssin Bezzai, die hun nieuwe carriëre zelf hebben vormgegeven, dienen als rolmodel en delen hun ervaringen met de deelnemers. Aansprekende werkgevers worden benaderd en sponsoren van Betaald Voetbal-organisaties worden betrokken bij het bieden van nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

Tijdens het FiFPro Tournament, dat op 18 en 19 juli plaatsvindt in Rijnsburg, krijgen meer dan 100 profvoetballers uit diverse landen de gelegenheid om zich in de kijker van scouts en clubs te spelen. De ervaring leert dat meer dan de helft van de spelers er in slaagt om via het toernooi een nieuw profcontract te verdienen in Nederland of in het buitenland. (ANP)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden