Oud en nieuw: waar gaan we nóu weer heen?!

Oudjaarsavond brengt een jaarlijks dilemma met zich mee: waar gaan we heen en krijgen we onze vrienden wel mee? Zie hier: een overzichtje van diverse feestjes, mét motivatie.

Het Parool
Ja, dat vuurwerk is prachtig, maar wat doen we erna? Beeld anp
Ja, dat vuurwerk is prachtig, maar wat doen we erna?Beeld anp

HITJES

Terug naar Toen x Happy Feelings
Wie met weemoed terugdenkt aan de jeugd vol evergreens van de Backstreet Boys, R. Kelly en 2Unlimited zit goed in Hotel Arena. De nadruk ligt op 90's en 00's, classics, RnB en 'guilty pleasures'. Verwacht verder 'Jäger-shots, bubbels en gekkigheid'. Dat werk.
Maandag 31 december (22.00-05.00) €47,50
Hotel Arena

A supperclub NYE spectacle
Een plek waar dromen veranderen in realiteit: dat is wat de Supperclub biedt op Oudjaarsnacht. De dj's draaien urban hits. Let op, er is een dresscode: Cirque le Soir.
De invulling van zo'n ambigu kledingvoorschrift moet je zelf maar invullen.
Maandag 31 december (22.00-05.00) €65
Supperclub

Vunzige deuntjes
Een van de grootste feesten tijdens Oudjaarsavond vindt plaats op NDSM. Ook daar komen verschillende Amsterdamse feestjes (zoals AfroLosjes, Fuego en Schuurpapier samen voor een festivalachtige ervaring. Wie met een grote groep vrienden wil dansen op vieze hitjes zit hier wel goed.
Maandag 31 december (21.00-07.00) €40,50
NDSM

Groots feest met vunzige deuntjes vindt plaats op de NDSM-werf. Beeld Vunzige Deuntjes
Groots feest met vunzige deuntjes vindt plaats op de NDSM-werf.Beeld Vunzige Deuntjes

NYE Around The World
In de Westerunie wordt wel acht keer het twaalf-uurmoment gevierd, compleet met aftellen, bubbels, confetti en klapzoenen van vreemden. Verschillende organisaties (zoals De Danshal en Super Social) zorgen voor hun eigen muziek, van dancehall tot zwoele hitjes.
Maandag 31 december (02.00-07.00) €35
Westerunie

My house is your house
Stiekem weten we allemaal: huisfeestjes zijn eigenlijk het allerleukst. Daarom organiseert Edel het grootste huisfeestje van Amsterdam en toveren ze Het Sieraad om tot een groot huis met vier dansvloeren: aftellen in de binnentuin, karaoke in de huiskamer, silent disco in de studeerkamer en hitjes in de keuken.
31 december 2018 (22.00 - 05.00) €29,50
Het Sieraad

TECHNO

Reaktor x Dax J - Monnom Black (NYE)
Deze Amsterdamse techno-organisatie slaat de handen ineen met de Londense dj Dax J voor een vrij heftig doordauwfeest. Piek hier niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat: om 06.30 wordt iedereen naar buiten geveegd voor onderstaand feestje en dan sta je daar ineens, op een verlaten industrieterrein.
Maandag 31 december (20.00-06.30) vanaf €37
Warehouse Elementenstraat

Op deze foto zie je haast niets, maar dat is op de avond zelf ook: het is lekker donker. Beeld Warehouse Elementenstraat
Op deze foto zie je haast niets, maar dat is op de avond zelf ook: het is lekker donker.Beeld Warehouse Elementenstraat

Shelter; NYE
In de donkere, gruizige technokelder Shelter wordt stevig ingezet met Dj Bone, bekend om zijn Detroit techno. Zijn set wordt omlijst door funkier platen van de Schot Jasper James. Ook achter de draaitafels: de Amsterdamse Carlos Valdes (van Isburning, zie onder) en William Djoko.
Maandag 31 december (23.00-08.00) vanaf €25,75
Shelter

On2019
Hou je van wat steviger werk? Amsterdam is in de ban van techno rondom Oud en Nieuw. Neem de Radion, daar draaien ROD en De Sluwe Vos. Die zijn trouwens niet alleen: er draaien bijna twintig dj's. Dat klinkt als een óvervolle line-up, het feest duurt veertien uur dus dat komt helemaal goed.
Maandag 31 december (22.00-12.00) vanaf €25,75
Radion

Breakfast Club Is Burning
Zoals voorgaande jaren zorgt straightfriendly feest Isburning voor een gigantische after. Hier komen twee groepen samen: zij die al de hele nacht aan het dansen zijn, en zij die goed hebben geslapen en fris zijn komen opdagen. Carlos Valdes draait (die heeft het druk) en net als voorgaande jaren kun je - als je op tijd komt - even ontbijten ín de Warehouse.
Dinsdag 1 januari (08.00-18.00) €30
Warehouse Elementenstraat

Tijdens de vorige editie van Breakfast Is Burning werd het nieuwe jaar stevig ingeluid. Beeld Niels 'Knelis' Meijer
Tijdens de vorige editie van Breakfast Is Burning werd het nieuwe jaar stevig ingeluid.Beeld Niels 'Knelis' Meijer

De Nieuw
Krijg je écht geen genoeg van techno? Dan kun je dinsdag nog terecht in De School. In de kelder maken Kobosil en Somewhen echt Berlijnse techno. Boven draait onder andere Job Jobse, is de muziek experimenteler en hoor je ook house.
Dinsdag 1 januari (14.00-woensdag 09.00) €30
De School

EASYGOING

Oud & Op Naar Nieuw
In kunstzinnige stadsoase De Ceuvel wordt Oud en Nieuw voor de derde keer gevierd met een lowkey feestje. Er is ook een groepsdiner, met verschillende soorten kombucha bij elke gang. Zoals voorgaande jaren is er vóór de jaarwisseling een oliebollenloterij. De zoetekauw die in zijn oliebol een gouden sojaboon vindt, hoeft al zijn drankjes niet te betalen. Er is muziek en op het pleintje wordt wat vuurwerk afgestoken.
Maandag 31 december (18.30-04.00) €50 (alleen feest: €15)
De Ceuvel

Een lowkey feestje met wat vuurwerk? Dat is de Ceuvel. Beeld Jan Willem Groen
Een lowkey feestje met wat vuurwerk? Dat is de Ceuvel.Beeld Jan Willem Groen

Oud en Nieuw bij Pllek
Laat aanhaken, mee-eten of niet, lekker vuurwerk kijken vanaf de eerste rij: Pllek zet in op een heel rustige Oud en Nieuw. Daar wordt heus wel gefeest op onder andere live muziek, maar wel à la Pllek: niet moeilijk of ingewikkeld.
Maandag 31 december (18.00-03.00) €49,50 (alleen feest: €10)

Pllek

Urban dance retreat - Nieuwjaarsritueel
Wil je het volgend jaar allemaal over een heel andere boeg gooien? Meer naar jezelf en je lichaam luisteren? In het reine komen? Start daar gewoon nu vast mee in de Badcuyp. In verschillende (of meerdere) dagdelen kun je in groepen dansen, mediteren, collages maken of op andere manieren tot bezinning te komen.
Maandag 31 december, verschillende tijden en prijzen
De Badcuyp

OP SJIEK

The Grand Ball
Ja, het kost een rib uit je lijf, maar dan heb je ook wat, zo redeneert de organisatie. Sterke drank, champagne, sjieke hapjes: je gaat je gang maar. Jaarlijks wordt in hotel The Grand Oud en Nieuw gevierd in enkel gloednieuwe zondagskleding, door de elite van Amsterdam. Nu ja, én zij die daarbij willen horen.
Monday 31 december (22.00-03.00) €175
Sofitel Legend The Grand

In The Grand kan het feest niet op. Beeld The Grand Ball
In The Grand kan het feest niet op.Beeld The Grand Ball

New Year's Eve - DoubleTree by Hilton
Niet dat het Doubletree by Hilton nou garant staat voor het knálfeest van het jaar, maar één ding moet gezegd: het uitzicht vanuit de rooftop bar is uiteraard fenomenaal. Wie voor het vuurwerk gaat, zit dus helemaal goed. Het feestje eromheen wordt ook aangekleed, met onder andere een dresscode (zilver).
Monday (19.00-03.00) €110 (17.00-03.00) €50
Doubletree by Hilton

New Year's Eve at W
Nog zo'n feestje voor de Amsterdammer die denkt: ik klap er gewoon een meier tegenaan. In het W hotel kun je all you can drink champagne slempen tussen de beau monde. Pas wel op dat je niet dat zwembad indondert.
Monday 31 december (19.00-03.00) €110
W Hotel

Dit artikel wordt uitgebreid.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants? Schrijf je in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.
Ook leuk:
@pshetparool op Insta.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden