Oscar Hammerstein doet aangifte tegen Nina Brink

AMSTERDAM - Advocaat Oscar Hammerstein gaat aangifte doen tegen zakenvrouw Nina Brink. Volgens Hammerstein heeft Brink wellicht geluidsbanden gestolen met gesprekken tussen haar en haar astroloog Simon Suiker. Brink zal juridische stappen tegen Hammerstein nemen wegens smaad.Suiker, die dinsdag op zestigjarige leeftijd aan aids overleed, was jaren vertrouwensman van Brink. De laatste jaren liet hij soms tijdens de urenlange gesprekken met zijn cliënten een bandrecorder meelopen.

Volgens Hammerstein is Job van Haaren, de chauffeur van Brink, met een bodyguard de woning van Suiker binnengegaan. ''Waarschijnlijk om die banden weg te halen. De nabestaanden van mijn cliënt waren in paniek. Is net een goede vriend overleden, komt een patrouille van Brink je huis binnen. Hier zijn geen woorden voor.''

Chauffeur Van Haaren verklaarde in dagblad De Pers dat hij in opdracht van Brink het huis van Suiker in de gaten moest houden, juist om die banden te beschermen.

Hammerstein vindt dat ongeloofwaardig. ''Ze haatte die man, sinds ze er achter was gekomen dat hij die gesprekken opnam. Ze heeft zelfs aan zijn sterfbed gestaan, op 6 maart, om die banden terug te krijgen,'' aldus Hammerstein.

Simon Suiker trok jaren de horoscoop na van mensen als Europarlementariër Neelie Kroes, vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg, voetballer Ruud Gullit en Heinekenontvoerder Willem Holleeder. Volgens Hammerstein deed Brink niets zonder overleg met Suiker. ''Ze was verslaafd aan hem. Gemiddeld hing ze vier uur per dag met hem aan de lijn en sommige dagen het dubbele. Ze deed geen transactie voordat ze hem had gesproken. Ze ging zelfs de deur niet uit, voordat ze hem om advies had gevraagd.''

De advocaat van Brink, Jurjen Pen, gaat op zijn beurt aangifte doen tegen Hammerstein wegens smaad en laster. Ook wordt een klacht onderzocht door het Tuchtcollege van de Nederlandse orde van advocaten. Volgens de advocaat van Brink heeft Hammerstein 'zonder nader onderzoek feitelijke onjuistheden en onwaarheden naar buiten gebracht'.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden