OR Ambulance Amsterdam zegt vertrouwen op in directie

De Ondernemingsraad (OR) van Ambulance Amsterdam heeft gisteren het vertrouwen opgezegd in de directie van het bedrijf. Dat heeft de OR aan de medewerkers laten weten.

Ambulance Amsterdam komt al ruim een jaar slecht in het nieuws. Beeld anp
Ambulance Amsterdam komt al ruim een jaar slecht in het nieuws.Beeld anp

De OR is onder meer ontstemd over een interview in Het Parool waarin de directie de schuld van de problemen bij de ambulancedienst bij het middenmanagement legde. De OR vindt dat de directie te weinig de hand in eigen boezem steekt.

Ambulance Amsterdam, dat 450 medewerkers heeft, komt al ruim een jaar slecht in het nieuws. Medewerkers klaagden over verouderde apparatuur, hoge werkdruk en een tekort aan ambulances. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zag geen problemen, maar de Inspectie SZW heeft wel overtredingen geconstateerd. De werkdruk is te hoog en aan de eisen op het punt van arbeids- en rusttijden wordt niet voldaan.

Extrern onderzoek
De OR zal geen mondeling overleg meer voeren met de directie. Schriftelijke verzoeken tot instemming en advies worden indien noodzakelijk nog wel in behandeling genomen. De OR wil voor 13 januari van de Raad van Commissarissen weten wat deze met het opgezegde vertrouwen gaat doen.

De directie maakte gisteren bekend dat er een extern onderzoek komt naar hoe het vertrouwen tussen directie en medewerkers verbeterd kan worden. Dit naar aanleiding van de waarschuwingen van de Inspectie SZW. Eerder werd bekend dat Ambulance Amsterdam dit jaar naar verwachting rode cijfers schrijft.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden