Opvolger club Trouw opent op 3 januari

De School, de nieuwe club van de mensen achter club Trouw, opent de deuren op 3 januari 2016. Dat is exact een jaar nadat Trouw aan de Wibautstraat sloot.

Astrid Ottens
Het voormalig ROC-gebouw wordt niet alleen een club, maar ook een restaurant en café. Beeld De School/Martijn Savenije
Het voormalig ROC-gebouw wordt niet alleen een club, maar ook een restaurant en café.Beeld De School/Martijn Savenije

De nieuwe club neemt vanaf 3 januari 2016 zijn intrek in een oud schoolgebouw in de Jan van Breemenstraat in West. Het voormalig ROC-gebouw wordt niet alleen een club, maar ook een restaurant en café. In twee oude gymzalen komt een sportclub. Ook zijn er toekomstplannen voor een expositieruimte.

De School heeft een 24-uursvergunning en zal zeven dagen per week open zijn. De club heeft een vergunning voor vijf jaar.

De programmering zal voor een groot deel bestaan uit lokale dj's, die veel tijd krijgen om te draaien. 'We hebben ervoor gekozen niet samen te werken met externe promotors, zodat dj's de ruimte hebben om hun eigen avonden te vullen met artiesten waarmee zij een goede band hebben,' aldus Luc Mastenbroek, de nieuwe programmeur van De School.

In de openingsweken draaien onder anderen Barnt & Cinnaman, Resom & Makam, Discodromo & Job Jobse en Dekmantel Soundsystem in de club.

Naast clubnachten zullen er concerten georganiseerd worden in een oud technieklokaal waar ongeveer tweehonderd mensen in kunnen. De programmering van de concerten gebeurt in samenwerking met Subbacultcha. Tickets voor de club en concerten gaan op 16 december in de voorverkoop.

Eten en drinken
In De School komt ook een restaurant, DS. Daar wordt vijf dagen per week een wisselend menu geserveerd, waarbij groenten een centrale rol zullen spelen. Naast het restaurant bevindt zich Café DS, dat zeven dagen per week vanaf zeven uur 's ochtends opent voor ontbijt, lunch en koffie. Zowel het restaurant als het café is gelegen aan een groot terras. Daarnaast heeft het voormalig schoolgebouw een binnentuin die het hele jaar toegankelijk is voor alle bezoekers.

De school is opgezet vanuit Post CS BV, dat eerder club 11 en Trouw begon. Ernst Mertens en Jochem Doornbusch zijn de eigenaren van De School. Olaf Boswijk, het brein achter Trouw, blijft als mede-eigenaar betrokken bij het project. Hij zal geen actief bestuurder zijn.

Op 4 januari 2015 sloot club Trouw voorgoed zijn deuren.

In twee oude gymzalen komt een sportclub. Beeld De School/Martijn Savenije
In twee oude gymzalen komt een sportclub.Beeld De School/Martijn Savenije
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden