Opvallend veel familieleden samen in huis Mandela

Opvallend veel familieleden hebben zich vandaag verzameld in het huis van Nelson Mandela in een buitenwijk van Johannesburg. Een verslaggever van de BBC meldt dat ook een aantal regeringsvoertuigen bij de woning van de Nobelprijswinnaar zijn te zien.

Redactie
Nelson Mandela Beeld ap
Nelson MandelaBeeld ap

Volgens een verslaggever van persbureau AFP zijn onder andere twee kleindochters van Mandela en ook Bantu Holomisa gesignaleerd, een politicus en vriend van de familie die veel aanzien geniet.

De bijeenkomst komt twee dagen nadat Mandela's dochter Makaziwe in een interview verklaarde dat Mandela op zijn sterfbed ligt: 'Tata is nog steeds bij ons, sterk, moedig. Zelfs, bij gebrek aan een beter woord...., op zijn 'sterfbed' brengt hij ons lessen bij; lessen in geduld, in liefde, lessen in tolerantie.'

Kritiek maar stabiel
De Zuid-Afrikaanse regering beschrijft de gezondheid van de Nobelprijswinnaar en eerste zwarte president van Zuid-Afrika al een half jaar als 'kritiek maar stabiel'. Mandela lag eerder dit jaar drie maanden in het ziekenhuis met een longinfectie. Sinds september wordt hij thuis intensief verzorgd.

Zijn jongste dochter Zindzi liet vanuit Londen aan AFP weten dat het 'goed' gaat met haar vader. 'Hij is 95 jaar en behoorlijk fragiel. We hopen dat hij nog tijdje bij ons kan blijven.' Ondanks de precaire toestand van haar vader is ze naar Londen afgereisd om de première van een film over Mandela bij te wonen.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden