Opnieuw geweld station Almere

De NS-directie zal ook in dit geval proberen de verdachte financieel aan te pakken. Foto ANP/Koen Suyk Beeld
De NS-directie zal ook in dit geval proberen de verdachte financieel aan te pakken. Foto ANP/Koen Suyk

ALMERE - De politie heeft gistermiddag een 37-jarige inwoner van Weesp aangehouden op station Almere-Muziekwijk. De man wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling.

De verdachte zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan belediging en bedreiging van treinpersoneel, aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De man reed zonder geldig vervoersbewijs van Weesp naar Almere. Op het station Almere-Muziekwijk sloeg hij bedreigende en beledigende taal uit tegen drie medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen. Hij duwde daarbij één van de medewerkers richting het spoor op het moment dat er een trein aankwam. De man dreigde de NS-medewerker voor de trein te duwen. Een collega die er tussen sprong kreeg klappen op haar borst.

Drie weken geleden werden op het station Almere-Centrum twee NS-medewerkers ernstig mishandeld. Na dit incident legden conducteurs en machinisten op het station een uur lang het werk neer. Drie verdachten van die mishandeling zijn inmiddels gearresteerd.
De NS besloot mede onder druk van de vakbonden extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals verscherpte controle bij de in- en uitgangen van het station en de inzet van meer veiligheidsteams. Het drietal dat zondag werd belaagd, maakte deel uit van zo'n extra team.

Het jongste incident komt daags voor een landelijke actiedag tegen geweld. Op verschillende plaatsen in Nederland betogen werknemers en werkgevers vandaag tegen agressie en geweld. Vakbond FNV nam het initiatief tot deze landelijke actiedag. Verschillende bonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben zich bij de actie aangesloten.

De NS-directie zal ook in dit geval proberen de verdachte financieel aan te pakken. ''We zullen proberen alle geleden schade op de dader te verhalen. We nemen dit hoog op. Ze moeten van ons personeel afblijven,'' zei een woordvoerder van het spoorbedrijf.

Volgens haar maken de twee NS-medewerkers die direct met het geweld te maken hadden, het naar omstandigheden goed. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden