Oplossing zaak-Faggouss nadert

De coffeeshop van Saïd Faggouss. Foto Google Streetview Beeld
De coffeeshop van Saïd Faggouss. Foto Google Streetview

AMSTERDAM - De recherche boekt snel vooruitgang bij het oplossen van de ontvoering van de criminele Amsterdamse coffeeshophouder Saïd Faggouss.

Het onderzoeksteam blijkt onlangs een vierde vermoedelijke ontvoerder te hebben gearresteerd.

Het gaat om een 33-jarige man uit voormalig Joegoslavië die wordt gezien als één van de zwaarbewapende mannen die Faggouss 8 op december vorig jaar ontvoerden uit zijn coffeeshop Goed Goed aan de Churchilllaan, in de Rivierenbuurt.

Faggouss is vervolgens tot 23 maart vastgehouden in een villa in het Belgische Maasmechelen, waar hij zat vastgeketend aan een ring in de keldervloer. Hij wist uiteindelijk zelf te ontsnappen.

De recherche had in Duitsland in april al de 37-jarige D.G. opgepakt, net over de grens bij Nijmegen, en vorige maand nog twee broers, van wie er nog één in de cel zit. De vierde man is in het weekend van zaterdag 31 juli op zondag 1 augustus gepakt en zit nog vast.

De recherche zoekt in elk geval nog twee mannen uit voormalig Joegoslavië die bij het ontvoeren van Faggouss betrokken waren. Hun foto's, gemaakt na een eerdere arrestatie, staan op de website www.depolitiezoekt.nl. De politie verwacht binnenkort nog zeker één arrestatie te verrichten.

Toen de coffeeshophouder wist te ontsnappen uit de villa, was hij verward en sterk vermagerd. Met de boeien nog om zijn enkels vluchtte hij naar een tankstation aan de overkant van de straat, waar hij de politie liet bellen. Hoewel Faggouss de politie wel wat verteld heeft over de omstandigheden waaronder hij heeft vastgezeten, heeft hij maar mondjesmaat inzicht gegeven in de achtergrond van de gijzeling.

Faggouss was in de Amsterdamse onderwereld al lang verwikkeld in diverse conflicten. Hij was ruim een halfjaar voor zijn ontvoering al eens in zijn buik geschoten. Ook dat gebeurde in zijn coffeeshop aan de Churchilllaan. (PAUL VUGTS)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden