Oplossing Cruyff Court-conflict IJburg nabij

©Getty Images Beeld
©Getty Images

De bemiddelingspoging over het Cruyff Court op IJburg is geslaagd. De erbij betrokken partijen denken op korte termijn afspraken te maken over het Ed Pelsterpark, waarop het veldje ligt.

Vorig jaar brak onrust uit over het Cruyff Court toen een groep bewoners vond dat het voetbalveldje uit het park moest verdwijnen. Het openbare veldje werd intensief gebruikt, wat voor bewoners van in de buurt gelegen huizen veel geluidsoverlast opleverde. Vaak duurde die tot elf uur 's avonds.

Tegenover de tegenstanders stond een groep bewoners die het veldje graag wilde behouden.

Stadsdeelbestuurder Lieke Thesingh wilde het Cruyff Court eerst verwijderen, omdat de verhoudingen te zeer verziekt waren. 'Maar nu we goed uit de bemiddeling zijn gekomen, kunnen we met elkaar aan de slag. Uitgangspunt moet zijn dat de overlast vermindert.'

Begin februari zullen alle omwonenden van het Ed Pelsterpark een vragenlijst ontvangen waarop zij hun mening kunnen geven over de toekomst van het park. Daarna zullen de bewoners ook bij de ontwerpsessies worden betrokken.

De deelraad in stadsdeel Oost wil het Cruyff Court niet verplaatsen, maar wil wel dat de overlast steviger wordt aangepakt. Het stadsdeel maakte in november bekend dat het 250.000 euro heeft gereserveerd om de problemen op te lossen. (Het Parool)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden