Opgesloten peuter at eigen haar op om te overleven

Een jongetje van amper drie jaar was zo wanhopig dat hij zijn eigen haar uittrok en opat om te overleven. Zijn ouders hadden hem opgesloten in een kleine donkere 'cel' zonder verwarming. Buiten was het ijskoud. De moeder en de stiefvader zitten inmiddels zelf in een echte cel.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Lisa Brooks (25) en Tomas Lewis (22) hadden de driejarige peuter bijna vermoord. Het jongetje zou nog maar een paar uren geleefd hebben als hij niet net op tijd bevrijd was. Hij zou omgekomen zijn van de honger en door uitdroging. Dat meldt het lokale South Wales Argus.

Drie weken voor Kerstmis in 2010 vond een tot tranen toe geëmotioneerde politieagent het kind in een kamertje in een huis in Trevethin in Zuid-Wales. Dat gebeurde dankzij de hulp van een een gealarmeerde maatschappelijk assistent. Het sneeuwde buiten en de kamer was niet verwarmd. De muren en ook het kind zelf waren besmeurd met uitwerpselen. De ouders hadden beelden gemaakt van de hysterische peuter.Ziekenhuis

Dokter Paul Davies getuigt: 'De jongen begon na zijn bevrijding te eten zoals hij nog nooit gegeten had. Hij had zelfs zijn haar uitgetrokken en opgegeten. Hij was extreem ondervoed en uitgedroogd.' Het kind vertoonde ook duidelijke tekenen van mishandeling. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis waar hij kon herstellen.


Brooks werd veroordeeld tot drie jaar cel, Lewis tot 3,5 jaar. Als verdediging voerden zij aan dat de jongen zichzelf pijnigde en dat ze bang waren dat hij hun baby iets zou aandoen. Daarom sloten ze hem op in de kamer.

Het slachtoffertje is inmiddels geadopteerd door pleegouders. Hij maakt.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden