Update

Opgepakte Rob Bolland vrijgelaten

De politie heeft Rob Bolland vanavond na zijn aanhouding van vanmiddag weer op vrije voeten gesteld. Hij zou van agenten een proces-verbaal wegens huisvredebreuk hebben meegekregen.

ANP/Redactie
Rob Bolland. © ANP Beeld
Rob Bolland. © ANP

De politie hield Bolland aan in het kantoor van muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra in Hoofddorp. De componist was naar eigen zeggen op het kantoor omdat hij van Buma/Stemra informatie wilde over muziekproducent Willem van Kooten, die hij nodig heeft in een zakelijk conflict met de muziekproducent.
Volgens Buma/Stemra wilde Bolland het pand niet verlaten. Toen hij zich steeds agressiever ging gedragen, werd de politie gebeld, stelde een woordvoerder.

Bolland overweegt een klacht in te dienen bij de politie over de aanhouding, die volgens hem hardhandig verliep. Zijn advocaat Geertjan van Oosten zei: 'Ik ben geschokt hoe mijn cliënt eruit zag.' De componist zegt dat hij wondjes en bloeduitstortingen op zijn gezicht heeft opgelopen tijdens zijn arrestatie.

Bolland was naar eigen zeggen op het kantoor in verband met een voorschot waar hij recht op zegt te hebben. Zijn bezoek had ook te maken met een zakelijk conflict dat hij heeft met muziekproducent Willem van Kooten. Buma/Stemra zou hem jarenlang hebben tegengewerkt in deze vete.

Bollands advocaat Geertjan van Oosten zei dat zijn cliënt 'eindelijk' wil weten waar hij aan toe is. 'Dit conflict loopt al een tijdje en meneer Bolland wordt geregeld met een kluitje in het riet gestuurd.'
Een woordvoerder van Buma/Stemra zei in een reactie dat Bolland zonder afspraak naar het kantoor was gekomen. Hij zou 'duidelijk in de war' zijn geweest en zou met 'een heel raar verzoek' zijn gekomen. Buma/Stemra stelde voor een afspraak voor een andere keer te maken, maar Bolland zou dat hebben geweigerd. Eerst zat hij een tijdje in de lobby, maar toen hij zich steeds agressiever ging gedragen, werd de politie gebeld, stelde de woordvoerder.

De componist zelf zei vlak voor zijn aanhouding dat hij zich rustig gedroeg en slechts een glaasje water zat te drinken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden