Openlijk homoseksuele sponsor Romney eist geld terug en loopt over naar Obama

Een openlijk homoseksuele sponsor van Mitt Romney, de gedoodverfde presidentskandidaat voor de Republikeinen, eist zijn geld terug. De man, Bill White, vindt Romney's verzet tegen het homohuwelijk een schending van zijn politieke beloftes uit het verleden. White zegt nu de zittende Democratische president Obama te omarmen.

Elise Kuit
null Beeld getty
Beeld getty

Eerder deze maand maakte Obama bekend een voorstander te zijn van een 'same-sex marriage' waardoor mensen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen. Het homohuwelijk is een heikel punt in Amerika, zeker in het Republikeinse, conservatieve kamp. Romney was er dan ook als de kippen bij om Obama's keuze af te keuren en een verbod op het huwelijk te handhaven.

In het verleden was Romney de gouverneur van de liberale staat Massachusetts. In die tijd waren zijn standpunten vooruitstrevender dan hij nu verkondigt in zijn presidentiële campagne, vindt White.

White vertrouwde zijn geld dan ook toe aan de 'liberale Romney', maar voelt zich nu bedrogen door zijn kandidaat. 'Ik heb het gevoel dat Romney de oorlog heeft verklaard aan het homohuwelijk. Ik zou achterover kunnen leunen en het aan me voorbij laten gaan. Of ik kan er iets aan doen. Die laatste optie verkies ik', aldus White op de site van Huffington Post vandaag.

Grondwet
White zei te vrezen dat Romney zelfs zo ver zou gaan om het verbod op het homohuwelijk als artikel in de Amerikaanse grondwet op te nemen. White benadrukte tegen CNN nog wel dat hij het absoluut oneens is met Obama's visies op de gezondheidszorg en belastingen, maar dat hij zijn geld toch liever aan de huidige president uitgeeft.

'Ik roep Romney op mij mijn maximale donatie van vorig jaar tot op de laatste dollar terug te betalen', aldus nog White tegen CNN. Romney heeft nog niet op de oproep gereageerd.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden