Schuim

Opening van de Harbour Club: Audi's, Jaguars en 15.000 hapjes

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: grand re-opening Harbour Club.

Harbour Clubeigenaren Richard van Leeuwen en Joost Verhoeven, manager Joël Oostdam en Auke Genemans (sales). 'Zes jaar geleden was het nog: wat gaan die ­mensen doen in die oude schuur?' Beeld Hans van der Beek

De straat staat al vol Audi's, Jaguars, Mercedessen (sport) en een Aston Martin. Aan de overkant is een parkeerterrein geüpgraded met een eigen hekwerk, 'The Harbour Club Amsterdam Oost', wit op zwart.

Er is geen rek te bekennen en dus zet ik mijn fiets tegen de muur van de volledig verbouwde club, los dan maar. Hier kun je betere fietsen jatten dan mijn oudje van het fietsenplan.

Golfkarretjes rijden af en aan. Dat is de pendelservice. Daarin zitten de slimme gasten.

Ik loop over een zwarte loper en passeer twee dames in lange jurken en op stelten, elk naast een vuurkorf. Heer die ik ben, maak ik me meteen zorgen - met die rukwinden.

"Nee hoor," zegt de rechter. "We staan niet op stelten, maar op blokken."

De linker: "Maar wel los." Ze wiebelt ter bewijs.

In een lange hal blaast een trompettist speciaal voor mij, een contrabassist ernaast.

Warm welkom.

Ik ben amper over de drempel of ik krijg al een loempia met peking­eend en enkele meters later een zalmsushi. Daartussen zat een glas witte wijn.

Vader hoeft vanavond weer eens niet naar de Appie.

Ik loop aan tegen Ron Vermeulen, hospitalitymanager van alle Harbour Clubs en daar is alweer de volgende schaal, garnalen ditmaal.

Vermeulen, stralend: "15.000 hapjes. Voor 1000 gasten. We gaan niet lullig doen."

Daarna gaat het snel.

Een verlenging van de vergunning en een verbouwing van twee miljoen. De ingang naar de voorkant, nieuwe keuken, nieuw geluid, lichtplan, meubilair. O, en een wijnklimaatkast voor 4000 flessen, de grootste van Nederland, vermoedt Vermeulen.

En dan heb ik nog wat data gemist. Hospitalitymanagers en opsommingen gaan goed samen.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic

Het terras achter, aan het water is nog hetzelfde, zie ik. En ook dat het inmiddels ongenadig is gaan regenen, dus die gasten in hun golfkarretje zijn toch de slimste niet.

Lange Frans gaat een mopje zingen, met Danilo. We mogen van hem meezingen of gewoon doorkletsen. "We willen ons niet opdringen."

Frans klust wel eens vaker op een vrijmibo, dat is wel duidelijk.

Terug op het terras loop ik tegen Auke Genemans aan. Hij is van de sales, dus hij vraagt of alles naar wens is en wil weten wat mijn eerste indruk is.

Ik vertel dat ik hoop dat het allermooiste aan de Harbour Club, de dj die live vinyl draait in de toiletten, hopelijk niet weg is verbouwd.

Ik kan gerust zijn, hij is er nog. Genemans: "Weet je wat? Wij gaan zo samen naar het toilet en dan geef ik je een rondleiding."

Misschien is de pr van de Harbour Club toch iets té enthousiast.

Wat grand re-opening Harbour Club
Waar Harbour Club, Cruquiusweg
Wie Richard van Leeuwen, Joost Verhoeven, Lange Frans, Auke Genemans, Ron Vermeulen, Berget Lewis, Abbey Hoes
Wanneer vrijdag 21 september, 17.00 tot 20.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans heeft ook al geen bootje

Rapper Lange Frans. 'Moppie, moppie, moppie/ Ik vind je helemaal toppie/ Ik krijg je niet meer uit mijn koppie.' 'Nee, het is niet geschreven door een raketgeleerde'. Beeld Hans van der Beek
Chefs Jan ter Beek en Melchor Soto Fernandez, hospitalitymanager Ron Vermeulen en zijn partner Mirjam Bax Beeld Hans van der Beek
Actrices Abbey Hoes en Barbara Sloesen en Niels Oostenbrink (UPR): 'Hartstikke gezellig, lekkere drankjes. Toch?' Geen woord gelogen Beeld Hans van der Beek
Damiano Piacenza (Wine & Spirits), Melle Wingender en Sem Mullemeister (Social Scale) en Dennis de La Rie (Schmidt Zeevis): 'Ik lever hier alle vis' Beeld Hans van der Beek
Petra Heins (Ten Broeke: 'Zij is Sharon Stone!'), schrijfster Natasja ten Broeke, Gerben de Man (UWBS Financial Services) en IT-director Sjirk-Jan Heins Beeld Hans van der Beek

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden