Update

Openbaar vervoer staakt 29 juni weer

Medewerkers van vervoersbedrijven GVB in Amsterdam, RET in Rotterdam en HTM in Den Haag leggen 29 juni gezamenlijk het werk neer buiten de spitsen. Direct na de ochtendspits wordt het werk neergelegd en gaat het ov-personeel naar Den Haag om daar te demonstreren tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen.

In de avondspits moet er weer gereden worden. Het openbaar vervoer is die dag voor de reizigers gratis. Dat heeft vakbondsbestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo FNV vandaag laten weten tijdens de staking van het Rotterdamse openbaar vervoer.

In tegenstelling tot eerdere acties vindt deze keer geen driedaagse staking plaats.

Vermeulen: 'We gaan de actie op 29 juni zo vormgeven dat de medewerkers van RET, GVB en HTM naar Den Haag kunnen komen om steun te betuigen aan het initiatiefvoorstel van de oppositie, terwijl de reiziger er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Als dank voor de steun die wij de afgelopen maanden van de reizigers hebben gekregen, kan iedereen in de spits gratis met het ov.'

Arriva

Streekvervoerder Arriva wil een schadeclaim indienen bij GVB uit Amsterdam en de Rotterdamse stadsvervoerder RET. 'Onze bussen zijn leeg en dat kost ons tienduizenden euro's per dag', aldus een woordvoerster van Arriva. Arriva vervoert reizigers in de regio's Rotterdam en Amsterdam. Wat de omvang van de claim wordt, kon de zegsvrouw niet zeggen.

Het kabinet wil het openbaar vervoer in de grote steden verplicht aanbesteden en miljoenen bezuinigen op het ov in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Volgens de bonden leidt deze combinatie tot een kaalslag in het openbaar vervoer en een verlies van arbeidsplaatsen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.