Op VU-terrein komt een tweede Casa 400

Hotel/studentenhuisvester Casa 400 heeft plannen om uit te breiden met een tweede vestiging. In samenwerking met de VU moet een nieuw hotel gebouwd worden op het VU-terrein, met een verbinding aan het VUmc. Dat zegt Casa 400-directeur Hans Vugts.

Hans Vugts, eigenaar van hotel Casa 400. Beeld Marco Okhuizen
Hans Vugts, eigenaar van hotel Casa 400.Beeld Marco Okhuizen

De enige huidige vestiging is op de Eerste Ringdijkstraat in Oost. Het hotel heeft een formule waarbij het grootste deel van de kamers (370 van de 520) door het jaar heen verhuurd wordt aan studenten. Vanaf 1 juni tot 1 oktober moeten alle studenten hun kamers verlaten; het hotel wordt in die zomermaanden alleen nog gebruikt voor de commerciële exploitatie - het zit dan vol met toeristen of er worden congressen gehouden.

Met de opbrengsten kan het hotel de rest van het jaar de kamers tegen vriendelijke tarieven (22,5 vierkante meter, inclusief servicekosten voor ruim 400 euro per maand) verhuren aan studenten. Meestal zijn dat beginnende studenten - leeftijdscategorie tot 21 - waarvan de ouders geen of nauwelijks een netwerk in Amsterdam hebben. Buiten het hoogseizoen zijn 150 kamers beschikbaar voor toeristen.

'We hebben eigenlijk non-stop een behoorlijk gevulde wachtlijst,' zegt Vugts. 'Daarom zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om meer studenten te huisvesten in de stad. De VU bleek daar ook in geïnteresseerd.'

Casa 400 werd in 1957 opgericht, onder anderen door voormalig VVD-voorman Frits Bolkestein, in de James Wattstraat. In 2010 werd het gloednieuwe gebouw aan de Eerste Ringdijkstraat betrokken. Als alles goed gaat, moet de tweede Casavestiging op het VU-terrein in 2018 worden geopend.

Lees vandaag (5-12) meer in Het Parool: 'Mi Casa es su Casa'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden