Op hakkensafari met de VVD

Joggen met de lijsttrekker of eindeloos raki drinken met een kandidaat-raadslid: de Amsterdamse VVD zet zichzelf in de uitverkoop om geld in te zamelen voor de verkiezingscampagne.

Jasper Karman
VVD-lijsttrekker Eric van der Burg Beeld Rink Hof
VVD-lijsttrekker Eric van der BurgBeeld Rink Hof

Als echte ondernemerspartij heeft de VVD er grote moeite mee Amsterdammers om geld te vragen voor de verkiezingscampagne. Daarom gooien de liberalen het over een andere boeg: Amsterdammer kunnen een 'deal' van een VVD'er kopen.

Onberispelijk
Op de speciaal voor de gelegenheid gebouwde site Amsterdam. verdienthet.nl bieden politici en partijleden deals aan, die nauw aansluiten bij het profiel van de betreffende liberaal. Zo neemt de altijd onberispelijk geklede vice-fractievoorzitter Marja Ruigrok acht Amsterdammers mee op hakkensafari: samen met Ruigrok langs de beste schoenenwinkels. Voor zestig euro zorgt zij dan ook nog voor een hapje en een drankje.

Ook kandidaat-raadslid Martijn Boer zoekt het in de modehoek. Voor zestig euro stelt hij orde op zaken in uw kledingkast.

Nostalgische liederen
Het Turkse kandidaat-raadslid Dylan Yesilgoz biedt Amsterdammers de kans om eens mee te maken wat een échte turkse Raki-tafel is; urenlang raki drinken met discussies over het leven en de politiek, 'die op een gegeven moment overgaan in het zingen van nostalgische liederen'.

Met Werner Toonk kunt u zeilen op het IJsselmeer, voor tachtig euro. En het sportieve raadslid Brian Benjamin biedt een Very Personal Trainingsessie aan voor 75 euro.

Cockpit
De grote klapper is een aanbieding van VVD-lid Klaas Jeroen Terwal, verantwoordelijk voor public affairs bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Hij biedt voor vijfhonderd euro een plek aan in de cockpit tijdens een retourvlucht naar een Europese bestemming.

Lijsttrekker Eric van der Burg biedt de Amsterdammers de kans om een uurtje met hem door de stad te rennen in 'een historische hardlooptour'. Voor vijftig euro vertelt Van der Burg tussen de sprintjes door wetenswaardigheden over de historische locaties langs de route.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden