Finale EL

Op deze locaties kun je de finale kijken op groot scherm

Voor het eerst in 21 jaar speelt Ajax weer een Europese finale. Heb je geen kaart bemachtigd voor het spektakelstuk in Stockholm? Op deze locaties kun je de wedstrijd op groot scherm volgen.

Josien Wolthuizen en Nina Rijnierse
null Beeld ANP/Beeldbewerking Het Parool
Beeld ANP/Beeldbewerking Het Parool

1. De Marktkantine
Jan van Galenstraat 6, West
Capaciteit: 1500

De Marktkantine heeft zich tijdens het tweeluik tegen Lyon ontpopt als een echt Ajaxwalhalla. Tijdens beide wedstrijden zat de grote zaal vol met honderden uitzinnige fans. Net als toen worden ook tijdens de finale twee schermen opgehangen. Een dj zorgt voor gepaste muziek voor, tijdens en na de wedstrijd. De deuren gaan om 19.00 uur open.

Tijdens de wedstrijden tegen Lyon was De Marktkantine tot de nok gevuld met Ajaxfans Beeld De Marktkantine
Tijdens de wedstrijden tegen Lyon was De Marktkantine tot de nok gevuld met AjaxfansBeeld De Marktkantine

2. TonTonClub
Polonceaukade 27, West
Capaciteit: 450

In de TonTonClub in West wint Ajax woensdagavond in ieder geval één keer: naast het grote scherm waarop de wedstrijden live te volgen is, wordt de Europese finale van 24 mei 1995 nog een keer getoond. Ajax won toen met 1-0 van AC Milan; Kluivert sr. maakte in de 85e minuut het winnende doelpunt. Hoe mooi zou het zijn als dat deze keer synchroon met zijn talentvolle zoon gebeurt? Als het weer zo mooi is als wordt voorspeld, worden de schermen buiten op het terras opgehangen. De club is vanaf 13.00 uur 's middags open, dus je kan al vroeg een plek claimen.

TonTonClub Beeld -
TonTonClubBeeld -

3. Westerunie
Klönneplein 4-6, West
Capaciteit: 800

Turen naar een te kleine tv zal bij Westerunie niet gebeuren, want de wedstrijd is daar te volgen op een scherm van maar liefst vier bij zes meter. Er wordt een rode loper in de zaal gelegd waarover dames in Ajaxshirts pitchers zullen rondbrengen, zodat je nooit dorst hoeft te hebben of in de rij bij de bar moet staan. Wie vooraf nog een hapje wil eten kan terecht bij het naastgelegen Westergasterras. Daar wordt een speciaal voetbalmenu geserveerd. De deuren gaan om 18.00 uur open. Na de wedstrijd barst er een feest los dat tot 03.00 uur duurt.

WesterUnie Beeld -
WesterUnieBeeld -

4. Roest
Jacob Bontiusplaats 1, Centrum
Capaciteit: 800

Bij Roest hoef je in ieder geval niet te dringen om een plekje met goed zicht op het scherm te bemachtigen. De vrijplaats heeft misschien wel de meeste schermen waarop de wedstrijd te zien is: in ieder geval drie beamers en nog een aantal tv's in twee zalen. De muzikale voor- en nabeschouwing is in handen van ras-Amsterdammer en dj Marcel Barlag. Wie een hap door zijn keel kan krijgen, kan vooraf aanschuiven voor Zweedse gehaktballetjes.

Roest Beeld Archief
RoestBeeld Archief

5. Q-Factory
Atlantisplein 1, Oost
Capaciteit: 1000

De grote zaal van poppodium Q-Factory wordt net als tijdens de wedstrijden tegen Lyon omgetoverd tot 'de grootste kroeg van Nederland'. De zaal heeft een capaciteit van duizend man, dus dit is een perfecte spot als je veel ruimte nodig hebt om te juichen (of te huilen). Voor wie de spanning niet meer te houden is, zijn er dit keer weer trommels om op los te gaan. Verwacht een levensgroot scherm, meters bier, livemuziek en net als vorige week een geweldige sfeer.

Q-Factory Beeld Archief
Q-FactoryBeeld Archief

6. Claire
Amstel 80, Centrum
Capaciteit: 500

Naast de finale van 2017 toont nachtclub Claire de samenvattingen van de Uefa Cup finale van 1992 en de Champions League finale van 1995, met onder anderen Stefan Petterson, Wim Jonk en Dennis Bergkamp. De deuren gaan om 19.00 uur open. Bij goed gevolg komt na de wedstrijd een feest met 22 jaar aan hiphop en r&b voorbij.

undefined

Als Ajax wint komt in Claire na de wedstrijd 21 jaar aan hiphop voorbij Beeld -
Als Ajax wint komt in Claire na de wedstrijd 21 jaar aan hiphop voorbijBeeld -

7. Het Sieraad
Postjesweg 1, West
Capaciteit: 1000

Het Sieraad wordt omgetoverd tot de Johan Cruijff Arena, waar honderden fans de 11 spelers van Ajax naar de overwinning kunnen schreeuwen. De supporters krijgen daarbij vanaf 19.00 uur de hulp van Engelse pints en pitchers bier en het nodige vermaak op het podium voorafgaand aan de wedstrijd. Organisator Edel Events zegt bovendien het grootste Ajaxshirt in een indoor arena ooit te gaan tonen. We gaan het meemaken.

Het Sieraad. Beeld Amaury Miller
Het Sieraad.Beeld Amaury Miller

8. Club Air
Amstelstraat 16, Centrum
Capaciteit: 400

In Club Air in de Amstelstraat wordt de wedstrijd uitgezonden op een megascherm. Speciaal voor de finale worden er pitchers verkocht, die goedkoper zijn dan normaal (13 euro). De zaal heeft een capaciteit van 400, dus als je verzekerd wil zijn van een plek is het aan te raden op tijd te zijn. De deuren gaan om 20.00 uur open.

Club Air Beeld Facebook
Club AirBeeld Facebook

9. Museumplein
Capaciteit: 100.000

Need we say more? Op het Museumplein kun je de wedstrijd met tienduizenden fans kijken op grote schermen. Volgens burgemeester Van der Laan is deze 'public viewing' is 'een bekroning van het herstelde vertrouwen tussen de supporters en de stad'. Het evenemententerrein gaat om 18.00 uur open. Kom op tijd, want vol is vol. Je mag wel alcohol meenemen, maar alleen voor eigen gebruik (denk aan een sixpack). Vuurwerk en glas zijn verboden. Meer informatie vind je op www.amsterdam.nl/ajax.

Zal het er woensdag net zo uitzien als tijdens het kampioensfeest in 2011? Beeld anp
Zal het er woensdag net zo uitzien als tijdens het kampioensfeest in 2011?Beeld anp

Zit er niets van je gading tussen? Op onderstaande kaart staan meer dan 160 andere plekken waar Ajax wordt uitgezonden. We hebben ons best gedaan hierin zoveel mogelijk plekken te vermelden. Zijn we jouw favoriete Ajaxkroeg vergeten? Mail naar nieuwsdienst@parool.nl. Dan zetten we 'm in de kaart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden