Op de foto met toerist, tegen aids

Club Church, dinsdagavond, het decor voor veel gefrutsel en discussies over wel of niet scheren. Foto Jan van Breda Beeld
Club Church, dinsdagavond, het decor voor veel gefrutsel en discussies over wel of niet scheren. Foto Jan van Breda

Het was weer Wereld Aids Dag. Dus gingen de drags weer de straat op. Met ballon en plastic bil. En met de collectebus. Als accessoire paste de collectebus de meeste drags niet zo goed. Het lompe plastic was niet ingelegd met glimsteentjes of beplakt met veren.

Het groen van de bus paste wel weer mooi bij de outfit van Gimmy More, die gisteravond een complet had samengesteld rond die kleur. Tule, veren, make-up. Rinkelen deed de bus wel lekker, en als de aandacht eenmaal was gevestigd op de verschijningen, dan kwamen de munten vanzelf uit de portemonnee.

Voor de vierde keer hielden de Begging Babes de collecte voor het Aids Fonds tijdens Lovedance, het jaarlijkse feest in Paradiso op Wereld Aids Dag. Omdat de organisatie het na zes edities tijd vond het programma uit te breiden en meer heteropubliek aan te spreken was er nu ook een muziekprogramma in dj-café Twstd en café de Balie. Bovendien was de verkleedpartij van de Begging Babes in Club Church voor iedereen toegankelijk.

Nagenoeg niemand maakte van de kans gebruik om de cruiseclub in de Kerkstraat te bekijken, maar dat maakte het in de kleine kleedkamer niet minder gezellig. Fotografen drongen om beurten naar binnen om vast te leggen hoe laag over laag make-up werd aangebracht, een gladgeschoren hoofd onder een pruik verdween en ballonnen in de jurkjes werden gefrut.

Een Braziliaanse jongeling deed eerst zijn make-up alvorens zijn baggy spijkerbroek te laten zakken en zijn vale T-shirt uit te trekken. Ervoor in de plaats kwamen een kort strak spijkerbroekje en een glittertop. Voor de rechtervoet in de gehakte open sandaal geschoven werd, ging er nog een pleister af.

Beppie de Witt, 'met dubbel t', liep gisteren lekker op Allstars onder haar simpele jurk. ''Ik heb pijn aan mijn voeten. Gewoon eerlijk: het is de hiv. Dan krijg je soms dat die uiteinden van je vaten ineens een opdonder krijgen.''

De armharen van Gimmy More, die haar eerste verjaardag als drag vierde, moesten uit het zicht gewerkt worden met een pantytruc. ''Anders moet ik mijn armen steeds scheren.'' De meeste anderen zagen daar geen probleem in. Borsthaar, beenhaar, baardhaar, de meeste Begging Babes showden het als een van hun betere features.

Bunny Hopelezz, met prominente gezichtsbeharing, was pas voor de derde keer verkleed. ''Ik heb echt geen zin mijn baard weg te halen hoor, het gaat toch gewoon om verkleden, het is een beetje gender bender.''

Bunny Hopelezz is 'de bitchy cousin' van Jennifer Hopelezz, verzint Bunny als verklaring voor haar naam. Jennifer Hopelezz (Richard Keldoulis) had de man achter Bunny ontmoet in het zwembad en in een jurk gepraat. Keldoulis maakt wel meer mannen enthousiast voor de verkleedpartij. Hij is de organisator van de Begging Babes en bouwt in Club Church aan een dragscene met onder meer de Hoerenbalfeesten.

Jennifer Hopelezz dirigeerde, wiegend met haar in roze ondergoed gestoken plastic bil, een deel van de Babes eerst naar de Reguliersdwarsstraat om de collectebussen te schudden. In Arc, April en Soho was het teleurstellend leeg, maar toeristen mochten niet voor niks met hen op de foto, dus het gerinkel klonk al snel wat luider. En kijk nou, wie zit daar in het raam van restaurant Ibiza te eten? Erwin Olaf! Gerinkel voor het raam, en hop daar zagen twee drags hun kans schoon om zelf op de foto te gaan met 'de beroemde fotograaf'. Die voor de gein zijn horloge de gleuf in probeerde te proppen.

Toen was is het terug tippelen naar Church en na een stop door naar Paradiso, waar behalve het serieuze collecteren het serieuze feesten wachtte. (LIEDEWIJ LOORBACH)

Foto Jan van Breda

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden