PlusColumn

Op de bank met Kim en Kanye

Massih Hutak Beeld Robin de Puy
Massih HutakBeeld Robin de Puy

Ik zit in m'n badjas op de bank met een kom yoghurt en fruit, terwijl ik kijk naar marathonafleveringen van Keeping Up With The Kardashians, want wat moet een mens ­anders deze dagen?

's Werelds beroemdste familie heeft een uitje op Cuba. De avond van hun aankomst begint het te onweren op dit anders zo paradijselijke ­eiland. Terwijl ze vanaf het vliegveld naar hun hotel worden gereden in felgekleurde oldtimers, leert ­Kanye aan zijn dochter North dat ze moet juichen voor de bliksem en niet bang hoeft te zijn. North doet wat haar vader zegt en vindt het gedonder nu eerder plezierig dan eng. Dit is mijn favoriete ­Kanye.

Even later zit iedereen aan een eettafel. De scène wordt onderbroken door Kim, die de camera vertelt hoe begaan haar man is met jonge kunstenaars en dat dit de reden is waarom er, naast de gebruikelijke ploeg, ook iemand mee is die filmt voor Kanye. Een jonge blonde jongen met een oude VHS-camera over zijn schouder volgt braaf aanwijzingen op.

Kourtney beledigt Kanye in de vorm van een compliment waarna blijkt dat ze allemaal hetzelfde hoofdgerecht hebben besteld en ik weet precies wat ik de rest van de dag ga doen.

Thuis in Los Angeles, mist De Moeder haar kinderen die op Cuba zijn. Ze sms'en haar niet eens, zegt ze. Dus besluit ze populaire cosmetica van het familiebedrijf weg te geven aan onderbedeelde vrouwen in LA.

Kris Jenner is mijn nieuwe held. De volgende dag gaan Kanye en Kim naar een ­Cubaans museum waar ze aan hun dochter vragen of ze later kunstenaar wil worden.

North zegt nee.

Wat wil ze dan worden, vragen de ouders.

Een konijn, zegt North.

Nog beter, zegt Kanye.

Tussen de avonturen door praten de zusters stoïcijns in de camera op hun kenmerkende nasale toon. Cuba is een verademing, want hun levens zijn zo druk dat ze nauwelijks nog echt tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Ja toch.

Vanuit de achterbank van een nieuwe felgekleurde oldtimer vertelt Kanye dat hij Havana een hele 'yeezy' stad vindt, door de 'rare kleurtonen'. Hij zegt dat hij zelf de stad ontworpen had kunnen hebben. Vind iemand die naar jou kijkt zoals Kanye kijkt naar Havana.

De Moeder besluit dat ze van deze gelegenheid gebruik moet maken om tijd met dochter Kylie door te brengen. Ze bezoekt spontaan een fotoshoot van Kylie, die zich aangevallen voelt door haar hysterisch eenzame moeder.

Kourtney komt tot de ontdekking dat ze Kanye gisteren heeft beledigd in de vorm van een compliment. Kim bezoekt een huis waar de schrijver Hemingway zou hebben gewoond en beseft dat ze geen salsa kan dansen in de jurk die ze aanheeft. Ik voel haar pijn.

De Moeder leert Kylie haar beroemde pasta koken en ik ga niet liegen, het ziet er goed uit. Kylie zegt in de camera dat haar moeder niet kan functioneren zonder haar kinderen. En Massih zegt dat de mensheid niet kan functioneren zonder de Kardashians.

Like, oh my god.

Rapper en schrijver Massih Hutak (26) schrijft elk weekend een column voor Het Parool. Reageren? m.hutak@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden