Oosterdok zeven weken lang in de spotlights

Vanaf zaterdag staat het Oosterdok zeven weken lang in de schijnwerpers. Ontdekkingstochten, debatten, lezingen en workshops komen voorbij tijdens Oosterdok United. Allemaal over de toekomst én het verleden van het voormalige havengebied.

Redactie
In 2004 zag het Oosterdokseiland er nog zo uit. Beeld ANP
In 2004 zag het Oosterdokseiland er nog zo uit.Beeld ANP

De lezingen en de discussies voeren de boventoon op Oosterdok United, een 'manifestatie' die draait om de ontwikkeling van het Oosterdok. Zo gaan maandag 28 januari de directeur van onder meer het Double Tree Hotel, het Conservatorium en het Scheepvaartmuseum met elkaar in debat over cultuur op het Oosterdokseiland. Drie dagen later houdt stedebouwkundige Maurits de Hoog bovendien een lezing hierover: is een cultuurcluster maakbaar?

Op 2 en 23 februari en op 2 en 9 maart wordt een zogenaamde ontdekkingstocht georganiseerd door architectuurcentrum Arcam. Op 20 en 22 februari kunnen gebruikers van het Oosterdok bovendien al hun input bespreken met twee planologen tijdens een schouw.

Tegelijkertijd vinden er workshops voor kinderen plaats. Dat zijn rondleidingen waarbij ze het gebied te zien krijgen in de vorm van maquettes én in het echt. Centraal staat daarbij hoe het Oosterdok vroeger eruitzag en hoe het zich ontwikkelt.

Het verdere programma, en hoe je je aanmeldt voor de activiteiten, is te vinden op de website van Arcam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden