Oost wil Paquay niet in stadsdeelbestuur

AMSTERDAM - PvdA en Meerbelangen in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer hebben de door de SP naar voren geschoven kandidaat Willem Paquay afgewezen. De onderhandelingen over een nieuw stadsdeelbestuur zijn opgeschort.SP-onderhandelaar Laurens Ivens verwachtte vorige week nog dat er woensdag een collegeakkoord zou zijn. De komst van de SP in een stadsdeelbestuur is een novum. Volgens Ivens, die spreekt van een bijna-akkoord, hebben PvdA en Meerbelangen in de slotfase laten weten dat zij nog 'over de personele invulling' van de SP-bestuursstoel willen praten.

Een betrokkene vertelt dat de twee zittende collegefracties Paquay niet als 'teamspeler' zien en liever de meer gematigde Hans Bakker, net als Paquay gemeenteraadslid, in het bestuur opnemen.

Ivens: ''Men wil inderdaad over de SP-zetel praten. Wij stellen dat in dat geval over alle vier bestuurszetels gesproken moet worden.'' De SP wil ook wegen of bestuurders Martin Verbeet (PvdA, voorzitter), Germaine Princen (PvdA) en Sharona Ceha (Meerbelangen) in het team passen.

Vorig jaar ontstond in Oost-Watergraafsmeer een bestuurscrisis, doordat PvdA en Meerbelangen niet langer wilden samenwerken met GroenLinksbestuurder Antoinette Tanja.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden