Oost krijgt er twee nieuwe middelbare scholen bij

Het Cburg College en het Kiem Montessori starten komend schooljaar met de lessen. Beide scholen zijn binnenkort te bezoeken tijdens de open dagen.

Het Parool
Een impressie van het nieuwe Cburg College op het Zeeburgereiland. Beeld Cburg College
Een impressie van het nieuwe Cburg College op het Zeeburgereiland.Beeld Cburg College

Het Cburg College, gestart door Scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA), komt in een nieuw gebouw op Zeeburgereiland, naast het IJburg College 2 (vmbo-t, havo en vwo), en is een vmbo voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg.

De school richt zich naar eigen zeggen op de ontwikkeling van sociale competenties en een mensgerichte en maatschappelijk betrokken houding wordt aangemoedigd.

Mavo/havo-school Kiem Montessori is één van de vier winnaars van de gemeentelijke wedstrijd Onze Nieuwe School en opent ook komend schooljaar voor het eerst de deuren. Elke dag begint er met sport en spel en ook bij de reguliere vakken gaan de leerlingen waar mogelijk naar buiten. Onderbouwers hoeven zich nog niet aan houiswerk te wagen en bij het ondernemersloket kunnen leerlingen hun ideeën vormgeven en uitvoeren.

Het bestuur van de school, die zich vestigt in de Tweede Oosterparkstraat, werkt samen met het Metis Montessori Lyceum en het bestuur van Montessori Scholengemeenschap Amsterdam.

Achtstegroepers kunnen bij beide scholen alvast een kijkje nemen tijdens de open dagen in januari en februari.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden