Ook waterschap Amstel, Gooi en Vecht tegen TTIP

Het bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft donderdagavond een motie aangenomen waarin stelling wordt genomen tegen het omstreden vrijhandelsverdrag TTIP.

Patrick Meershoek
Demonstratie tegen TTIP in Amsterdam. Beeld anp
Demonstratie tegen TTIP in Amsterdam.Beeld anp

Een motie die was ingediend door de gezamenlijke fractie van De Groenen en de Piratenpartij kreeg steun van de fracties van PvdA, Water Natuurlijk, de Partij voor de Dieren en Natuurterreinen. Dat was voldoende voor een ruime meerderheid.

De voorstemmers vrezen voor de gevolgen van het handelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten. De ondertekening van het verdrag zou onder meer kunnen betekenen dat de waterschappen gedwongen worden tot een privatisering.

Eerste waterschap
Over TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) wordt op dit moment nog druk onderhandeld. Het verdrag moet belemmeringen voor producenten wegnemen. Tegenstanders vrezen dat daarmee echter ook de kwaliteit en veiligheid van producten in het gedrang komen.

Amstel, Gooi en Vecht is het eerste waterschap dat zich tot TTIP-vrij waterschap uitroept. Vorig jaar keerde ook de gemeenteraad van Amsterdam zich tegen het handelsverdrag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden