Ook vandaag stromen de 1-aprilgrappen binnen. Een overzicht.

Nog een dag, dan is het 1 april. Maar een goede grap wordt tegenwoordig dagen van tevoren in de steigers gezet. Dus ook vandaag stromen er weer 1-april grappen binnen.

Michiel van der Geest
Richard Branson Beeld afp
Richard BransonBeeld afp

Richard Branson wil naar het midden van de aarde
De race naar de bodem van de oceaan heeft avonturier Richard Branson deze week verloren, maar zijn gevoel voor humor in elk geval niet.

In een enorme mediacampagne lanceerde hij vrijdag (lokale tijd) het plan naar de kern van de aarde te reizen. Een kleine hint: het volgende persbericht wordt op 1 april vrijgegeven.

Niettemin pakt Branson de campagne serieus aan. In een capsule zou Branson zich in een vulkaan willen laten zakken en vandaar verder reizen naar de kern van de aarde.

Filmregisseur James Cameron dook deze week in de Marianentrog en bereikte het diepste punt op aarde. Branson bouwde al een onderzeeër om hetzelfde te doen, maar heeft de expeditie nog niet ondernomen.

Negatieve schrikkeldag op komst
Volgens de site kennislink.nl moet er snel een dag worden overgeslagen, nu de megasnelle deeltjes tussen de Large Hadron Collider van het CERN en de Italiaanse OPERA-detector 'een nasleep van jewelste' blijken te krijgen. Onderzoeker Mario Rana van de CERN Council Strategy Group (CSG) legt het aan de site via de telefoon uit wat de consequenties zijn. 'We stellen dat die neutrino's niet te snel gingen, maar feitelijk de wereld te langzaam! Hoe bizar dat ook mag klinken.'

Gevolg: de aarde komt uit de pas te lopen met het ruimte-tijd-continuüm. De oplossing: een negatieve schrikkeldag. Meest geschikte datum? De eerste zondag van april.

Luidsprekers in plaats van kerkklokken in Uden
De kerkklokken in Uden zijn versleten en daarom aan vervanging toe. 'Door duizenden haarscheurtjes klinken de klokken steeds valser, maar nieuwe klokken laten gieten kost tienduizenden euro's. Besloten is daarom om voortaan digitale klokken te gebruiken die via grote speakers zullen klinken.', legt kapelaan Smits - belast met de digitalisering van de Petruskerk - uit aan het Udens weekblad.

Bovendien hebben de digitale klokken veel voordelen: 's Nachts kunnen we de klokken wat zachter zetten en bijvoorbeeld bruidsparen kunnen hun eigen muziek laten klinken in plaats van altijd maar weer dat zelfde gebimbam. En als de islamisering doorzet, dan is de Petruskerk er klaar voor. We ontwikkelen ook een App waarmee mensen op hun smartphone het klokgeluid kunnen horen. Leuk toch?!' Morgen klinken de nieuwe klokken voor het eerst.

Ramenbelasting Haaglanden wordt gewoon ingevoerd
Een belasting op ramen mag in het gewest Haaglanden opnieuw worden ingevoerd. Het beroep dat de Vereniging Kassen Westland (VKW) had ingediend tegen het voornemen is door het hof in Amsterdam ongegrond verklaard, zo weet de site Taxence - 'fiscaal nieuws voor professionals'.

De kassenhouders voelden zich benadeeld, want hoe meer ramen, hoe meer belasting. Maar elke gemeente mag zijn eigen belastingregels bepalen, zo oordeelde het hof. 'Een woordvoerder van Haaglanden bevestigde desgevraagd blij te zijn met de uitspraak en dat men nog wel overwoog om kleine ramen (toilet, etc.) niet mee te nemen in de berekening.' De belasting is vanaf morgen van kracht.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden