'Ook stadsdeel Centrum geniet van Vlaamse friet'

Stadsdeel Centrum wil helemaal niet af van het Vlaams Friteshuis aan de Voetboogstraat, maar moet zich wel houden aan door de gemeente vastgesteld beleid. Dit heeft het stadsdeel via een publicatie laten weten. 'Ook stadsdeel Centrum geniet van Vlaamse Friet' kopt het bericht.

De bekende Vlaamse friteszaak in de Voetboogsteeg zal misschien gesloten worden Beeld Maarten Bezem.
De bekende Vlaamse friteszaak in de Voetboogsteeg zal misschien gesloten wordenBeeld Maarten Bezem.

Het stadsdeel wil hiermee de geruchten dat zij de zaak wil sluiten de kop indrukken. 'De Gemeenteraad heeft in 1994 en nogmaals in 2008 bevestigd dat loket- en open-puiverkoop niet mag,' aldus het stadsdeel. De regelgeving staat in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). 'Als de fracties in de Gemeenteraad dit geen goed besluit vinden, dan zijn zij degenen die hier iets aan kunnen doen,' aldus het stadsdeel.

Ondernemingen die op het moment dat de regelgeving werd ingevoerd wel gebruikmaakten van loket- of open-puiverkoop mochten dat blijven doen. Onder hen de huidige eigenaar van de patatzaak. Voor nieuwe uitbaters geldt echter de nieuwe regelgeving. Dit wordt het uitsterfbeleid genoemd. Het stadsdeel, dat niet in staat is de APV aan te passen, kan slechts met alternatieve mogelijkheden komen voor nieuwe eigenaren. 'Het is aan de Gemeenteraad of zij hun eigen beleid willen voortzetten of aanpassen,' aldus het stadsdeel.

Politieke partijen VVD en PvdA hebben eerder aangegeven opheldering te willen van de gemeente over de kwestie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden