Schuim

Ook paaldanseressen vallen wel eens van de trap

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de opening van de Pole Dance Factory.

Hans van der Beek
Juul de Metz (m) Beeld Schuim
Juul de Metz (m)Beeld Schuim

Ik zie zo snel nergens een garderobe, maar Anouk Blom is zo vriendelijk mijn jas wel even op te hangen in de dameskleedkamer. Daar heb ik niks te zoeken inderdaad.

Hoewel... hier bij de Pole Dance Factory in Noord maakt het ook weer niet heel veel uit. Om me heen wemelt het van de jonge meisjes, enkel gekleed in hun ondergoed en dan druk ik me nog netjes uit. Sommigen hangen ondersteboven.

De open training loopt op zijn eind, zo meteen is de officiële opening. De spiegelzaal loopt leeg, de meisjes gaan zich aankleden en mij doen ze daar een groot plezier mee. Op mijn leeftijd weet je al snel niet meer waar je kijken moet.

De jongens van de cocktailbar hebben ruzie met hun mixtafel. Een decoratieplaat aan de voorkant is los en gaat ook niet meer vast. "Nu kan iedereen mijn benen zien," zegt de barman en dat is een goede grap.

Anouk is opnieuw behulpzaam en stelt me voor aan Monica van Beek, binnenkort deelnemer aan het WK Paaldansen voor 50+. Eindelijk iemand die ik normaal kan aankijken zonder angst voor een tik op mijn schouder van de zedenpolitie.

Monica vertelt dat ze twee keer Nederlands kampioen is geweest en zevende op het vorige WK. "Máár zevende, zeggen sommige dan. Maar je zit wel mooi in de top tien van de wereld! Zo is het wel, hè."

Ik beaam dat.

"En als ik die jonge meiden zie, denk ik: je moet het mij nog maar eens nadoen, als je twee keer je huidige leeftijd hebt."

Hier kan ik dan weer niet echt goed over oordelen. Niks mooiers dan nakaarten over sport, maar het ontbreekt me gewoon even aan kennis.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Een meisje komt de spiegelzaal binnen, huppelend op één been. Paaldansblessure? Sylvana: "Niet eens. Van het trappetje gevallen." Dat overkomt paaldanseressen ook gewoon natuurlijk, dat vergeten mensen wel eens.

Het wachten is op het woordje van de eigenaresse en de eerste act. Dus sta ik daar, bij een kamervullende spiegel, waar elegante minimeisjes om me heen graag en vaak in kijken, best eenzaam.

Ah, reuring.

Eigenaresse Tatjana van Onna vertelt over de kale ruimte en hoe ze daar met zijn allen dit moois van hebben gemaakt. "Nou ja, met name mijn ouders."

Applaus voor de ouders.

Ze hoopt met de Pole Dance Factory het niveau van het paaldansen in Nederland verder zal stijgen, en dat iedereen na de les blijft voor een hapje of een drankje. "Want paaldansen is niet alleen sport, het is een lifestyle."

Tijd voor de eerste act.

Puur turnen is het, zeker, zeker.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat opening Pole Dance Factory
Waar Pole Dance Factory, Digitaalstraat
Wie Erg veel lenige meisjes
Wanneer zondag 26 maart, van 16.00 tot 18.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer **
Hans had een overdosis spiegel

Het team van Pole Dance Factory: Tatjana van Onna, Lianne Brand en Anouk Blom. 'Het niveau in Nederland stijgt. Ook steeds meer mannen gaan het doen' Beeld Schuim
Het team van Pole Dance Factory: Tatjana van Onna, Lianne Brand en Anouk Blom. 'Het niveau in Nederland stijgt. Ook steeds meer mannen gaan het doen'Beeld Schuim
Monica van Beek (m) paaldanst in juni op het WK 50+. Met collega-paaldansers Floortje Bodermans (l) en Marinka Engelen Beeld Schuim
Monica van Beek (m) paaldanst in juni op het WK 50+. Met collega-paaldansers Floortje Bodermans (l) en Marinka EngelenBeeld Schuim
De acts van vanavond. Juul de Metz (l) en Maria Kuchowicz Beeld Schuim
De acts van vanavond. Juul de Metz (l) en Maria KuchowiczBeeld Schuim
En wie mochten weer het meeste klussen? Ton van Onna en Nel de Boer, ouders van Tatjana. Nee, niet vernoemd Beeld Schuim
En wie mochten weer het meeste klussen? Ton van Onna en Nel de Boer, ouders van Tatjana. Nee, niet vernoemdBeeld Schuim

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden