Ook Amsterdam in teken van de Amerikaanse verkiezingen

Wordt het Hillary of Donald? Slimme koppen analyseren de Amerikaanse verkiezingsstrijd deze maand tijdens deze vier lezingen in Amsterdam.

Sophie van Oostvoorn
In De Balie vraagt men zich af: What would Frank Underwood do? Beeld anp
In De Balie vraagt men zich af: What would Frank Underwood do?Beeld anp

American Dreamers part 3: Het Eindspel

In het laatste deel van deze serie lezingen vertelt Amerikanist Koen Petersen wat de invloed is van de debatten tussen de presidentskandidaten en wie van de twee goed presteerde en wie door de mand viel. Ook wordt Shawn Crowley (chargé d'affaires van de Amerikaanse ambassade) geïnterviewd over het buitenlandbeleid van de kandidaten. Verder vertelt Kim Kötter over haar ervaringen met Donald Trump - zij werkte jarenlang met hem samen bij de Miss Universe-verkiezing. De avond wordt afgesloten door komiek Greg Shapiro.
19 oktober om 20.00 uur in de Rode Hoed, hier vind je meer informatie.

2. Verkiezingslezing in de OBA

Olivier Piton, schrijver van het boek The New American Revolution, geeft tijdens deze lezing antwoord op de vraag: hoe komt het dat gekozen moet worden tussen een nationalistische populist en een sociaal democratische interventionist? Ook legt hij het proces van de Amerikaanse presidentsverkiezing uit aan de hand van tabellen, grafieken en filmfragmenten. De voertaal is Frans, maar als je voor 23 oktober een aanmelding stuurt, krijg je op vertoon van de bevestigingsmail een koptelefoon met vertaling.
28 oktober om 20.00 uur in de Centrale OBA, hier vind je meer informatie.

Vier jaar geleden was President's Night in de Melkweg uitverkocht Beeld anp
Vier jaar geleden was President's Night in de Melkweg uitverkochtBeeld anp

3. Pop culture & politics: What would Frank Underwood do?

In de eerste aflevering van deze serie lezingen worden de Amerikaanse verkiezingen geanalyseerd door de ogen van Frank Underwood, bekend van de serie House of Cards. Vertoont de politiek steeds meer gelijkenissen met elementen uit series, cartoons of films? De wisselwerking met de politiek en de dynamiek van de Amerikaanse verkiezingen worden besproken met Dan Hassler-Forest, universitair docent Mediastudies in Utrecht, en Kirsten Verdel, in 2008 werkzaam op het landelijk hoofdkwartier van Barack Obama en auteur van het boek Van Rotterdam naar het Witte Huis.
31 oktober om 20.30 uur in De Balie, hier vind je meer informatie.

4. Presidents Night 2016

De uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen kun je op de voet volgen in de Melkweg. Kenners, opiniemakers en journalisten duiden en analyseren de hele avond de verkiezingen aan de hand van talkshows, debatten en lezingen. Natuurlijk zijn er ook reacties van correspondenten ter plaatse. En natuurlijk wordt dit alles wordt afgewisseld met muziek, comedy en film.
8 november om 19.00 uur in de Melkweg, hier vind je meer informatie.

Lees ook: LuckyTV-duet van Trump en Clinton gaat de hele wereld over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden