Onzekerheid omtrent opvolging Van Dalen

De Stopera, het gemeentehuis van Amsterdam waar tevens het muziektheater is gevestigd. ©ANP Beeld
De Stopera, het gemeentehuis van Amsterdam waar tevens het muziektheater is gevestigd. ©ANP

Nadat Frank van Dalen (VVD) vanochtend officieel zijn raadszetel had opgegeven is er onzekerheid ontstaan rondom zijn opvolging. Huub Verweij, volgens eigen zeggen na Eric van der Burg de eerstvolgende in lijn van opvolging, schrijft vandaag namelijk op zijn weblog dat hij overweegt voor zichzelf te beginnen met 'Lijst Verweij'.

In 2010 moest Verweij zijn zetel opgeven, omdat hij de functie fysiek niet meer aankon. Dit betekent echter niet dat hij nu geen raadslid meer kan worden: 'Ik ben namelijk gekozen door de Amsterdammers' schrijft hij op zijn weblog. Hoewel de hoofdreden van zijn vertrek destijds fysiek was had Verweij ook moeite met de weg die sommige VVD'ers waren ingeslagen

Verweij is nu echter weer helemaal 'back to business, gezond en wel' en schrijft dat hij de komende tijd in gesprek zal gaan met VVD en de mensen die destijds op hem gestemd hebben. Mocht hij zich weer bij de fractie van de VVD voegen dan valt volgens Verweij 'nog te bezien' of hij ook weer lid wordt van de partij.

Frank van Dalen raakte onlangs in opspraak toen bekend werd dat hij een hotel runde zonder vergunning. Hijzelf repte echter van appartementen voor korte huur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden