Cryptotips

Wat is dit?

'Cryptotips ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Ontwikkelingen rondom de bitcoin in 2020

De bitcoin bestaat al sinds 2009 en kende zijn grote hoogtepunt in 2017. De digitale munten werden een grote hype met gevolgen in de bitcoin koers. In december 2017 bereikte de bitcoin koers zijn hoogtepunt door de grens van 20.000 te doorbreken. Inmiddels zit de koers rond de achtduizend euro. Is de hype daarmee voorbij? CryptoTips, geeft antwoord op deze vraag.

null Beeld

Bitcoins in het nieuws

In de avond van 15 juli werden enkele Twitter-accounts gehackt, waaronder Joe Biden, oud-president Barack Obama, Bill Gates en Jeff Bezos. Op deze accounts werden beloftes gemaakt dat wanneer lezers bitcoins zouden overmaken naar een bitcoin-adres, ze het dubbele aantal bitcoins zouden terugkrijgen. Ondanks dat vele mensen hier niet intrapten, wisten de hackers er toch tienduizenden dollars mee te verdienen.

Hierdoor kwam de bitcoin weer even terug in het nieuws. Ook PayPal kwam onlangs met de bitcoins in het nieuws. De organisatie zou binnenkort, voor hun 350 miljoen gebruikers, van plan zijn om de mogelijkheid aan te bieden om bitcoins aan te schaffen. Hierdoor kan jij, als PayPal gebruiker, ook een (gedeelte van een) bitcoin kopen.

null Beeld

Geld verdienen met bitcoins

Velen die in de bitcoin zijn gestapt, hadden maar één doel voor ogen, namelijk veel geld verdienen. Ervaringen in de praktijk leren ons dat je met slim investeren wel degelijk geld kunt verdienen aan deze digitale munt. Steeds meer mensen vragen zich af wanneer het juiste moment is om hierin te investeren, wanneer moet je bitcoins kopen? De praktijk leert ons dat het moment lastig is, omdat de markt van bitcoins schommelt, stelt CryptoTips.

Kijkend naar de markt, is het beste moment om te investeren in bitcoins al geweest. Wanneer je begin 2015 al aan cryptocurrency kopen deed, en elke dag 1 dollar investeerde, had je in februari 2020 voor $22.263 aan bitcoins gehad. Anno 2020 is het mogelijk om af te wachten en de koers in de gaten te houden. Echter ben je afhankelijk van de markt en moet je daarop anticiperen. Indien je twijfelt over het investeren in bitcoin, dan zou je de bewezen Dollar Cost Average methode kunnen toepassen. Hierbij probeer je niet de bodem op te zoeken, maar investeer je periodiek op een vast moment een bepaald bedrag, ongeacht de huidige koers, stelt de organisatie.

Het delven van nieuwe bitcoin, wat ook wel minen wordt genoemd, is voor veel normale gebruikers helaas geen optie om te profiteren van gratis Bitcoin. Hiervoor heb je namelijk speciaal apparatuur nodig dat niet alleen erg duur is, maar ook nog eens erg weinig oplevert.

Verschillende cryptovaluta’s

In totaal zijn er meer dan vijfduizend cryptovaluta’s. Het meest praktische is om te investeren in de top 100 crypto. Dit, omdat hier de meeste mensen inzitten en daar de meeste transacties plaatsvinden. Belangrijk hierbij is om vooral te doen waar jij je goed bij voelt, en niet zomaar in te gaan op de eerste de beste bitcoins aanbiedingen.

Bitcoin is in 2020 nog steeds actief, al is de grootste hype wel voorbij. Momenteel is het wachten op een nieuwe hype, of wanneer de bitcoin koers weer zal stijgen. De toekomst zal dit uit moeten wijzen.

Alle informatie in dit artikel is van informatieve aard en geen directe aanbeveling om bitcoins te kopen of te verkopen. Raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer hier alleen in als je dat ook kunt missen.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden