Ontwerp voor vernieuwd Makassarplein ligt klaar

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost heeft het voorlopige ontwerp voor een vernieuwd Makassarplein vastgesteld. Eind 2013 moet het project voltooid zijn. Stadsdeelwethouder Nevin Özütok laat weten dat het plein de 'huiskamer' van de buurt moet worden.

Het Makassarplein.Beeld Jean-Pierre Jans / www.jeanpierrejans.nl

Het Makassarplein ligt aan de oostkant van de Indische Buurt en wordt omringd door woningen. Daardoor ligt het wat verscholen en kent niet iedereen de plek. Het plein is vaak leeg, of het is er onveilig en kil. Stadsdeel Oost wil dat het plein een levendige fijne plek wordt waar bewoners en bezoekers van alle leeftijden graag komen en elkaar ontmoeten.

Om dit te realiseren worden twee nieuwe sportvelden aangelegd en wordt er veel groen geplant. Daarnaast komt er een speelplaats voor kinderen. Stadsdeelwethouder Özütok: 'Door dit plan kan het Makassarplein uitgroeien tot een 'huiskamer' van de buurt. De uitvoering, hoewel sober en doelmatig, zorgt voor meer sociale samenhang, betrokkenheid en veiligheid in deze buurt. En dat is hard nodig.'

Het plan voor een vernieuwd Makassarplein is samen met buurtbewoners van jong tot oud samengesteld. Ook de Makassarpleincommunity en de betrokken woningcorporaties hebben meegedacht. Het voorlopige ontwerp wordt op 2 oktober besproken in de raadscommissie voor Openbare Ruimte en Financiën. Daarna wordt overgegaan tot een definitief ontwerp en vervolgens kan worden overgegaan tot de uitvoering. Als alles volgens plan verloopt, is er eind volgend jaar een nieuw ingericht plein.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden