Ontvoerders voor de bijl door geklungel

Bewakingscamera's registreren hoe zwaar bewapende ontvoerders Saïd Faggouss uit zijn coffeeshop Goed Goed slepen. Ze brengen hem naar een villa in het Belgische Maasmechelen, waar hij in de kelder wordt opgesloten. Beeld politie Beeld
Bewakingscamera's registreren hoe zwaar bewapende ontvoerders Saïd Faggouss uit zijn coffeeshop Goed Goed slepen. Ze brengen hem naar een villa in het Belgische Maasmechelen, waar hij in de kelder wordt opgesloten. Beeld politie

Het leek een buitengewoon professioneel opererende ploeg ontvoerders die op 8 december 2009 hasjhandelaar en coffeeshophouder Saïd Faggouss uit zijn shop Goed Goed sleepte, aan de Churchilllaan in de Rivierenbuurt, maar knullige fouten braken de verdachten op.

Nadat Faggouss op 23 maart 2010 had weten te vluchten, werden ze één voor één gepakt. Hun strafzaak dient binnenkort. Het Parool reconstrueerde de gijzeling.

De ontvoerders droegen wel bivakmutsen toen ze zwaarbewapend kwamen binnenstormen, maar geen handschoenen. Twee van de vier raakten met hun blote handen de deur(stijl) van de coffeeshop. In één geval leverde dat de recherche een handafdruk op die naar een verdachte leidde.

Verder lagen in het bij de kidnap gebruikte busje twee bivakmutsen, waarop dna zat van twee andere bij de politie bekende criminelen uit voormalig Joegoslavië.

Justitie denkt dat het groepje uit de Balkan zich voor de ontvoering had laten inhuren door een tweede partij, waarvan Nederlandse Marokkanen de kern vormen: de groep die volgens getuigen én Faggouss uit was op drie miljoen euro losgeld. (PAUL VUGTS)

VANDAAG IN DE KRANT
Een kijkje in de onderwereld: de ontvoering van Faggouss

Saïd Faggouss werd uit zijn Amsterdamse coffeeshop ontvoerd en zat maanden vastgeketend in een Vlaamse villa - tot hij kon vluchten. Het Parool reconstrueert de ontvoering.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden