Ontdek de OBA in het duister

Ontdek de Centrale OBA in het donker op vrijdag 3 juni. 's Avonds, als de OBA voor publiek gesloten is, vindt een rondleiding plaats in het gebouw aan de Oosterdokskade.

Tijdens de rondleiding zal alleen de noodverlichting branden. Beeld Annetje van Praag Sigaar
Tijdens de rondleiding zal alleen de noodverlichting branden.Beeld Annetje van Praag Sigaar

Een groep van dertig belangstellenden wordt rondgeleid door twee OBA-medewerkers. De tocht gaat langs plekken waar dagelijks vijfduizend bezoekers komen, maar ook langs bijvoorbeeld het voor publiek normaal ontoegankelijke magazijn ónder het immense gebouw.

De rondleiding is losjes gelinkt aan de Spannende Boekenweken en is een idee van bibliotheekmedewerker Frank, door zijn collega's omschreven als "een enorm gepassioneerde bibliothecaris", die al sinds de eerste dag in het nieuwe gebouw werkt.
Tijdens de rondleiding vertelt Frank op geheimzinnige wijze allerlei juicy verhalen: van inbrekers tijdens de constructie tot een waakhond die op het dak van de bieb een stap te veel nam...

De rondleiding begint om 22:15 uur en start vanaf het bordes. Het eindigt rond middernacht. In het gebouw zal alleen de noodverlichting branden, maar gelukkig hebben de gidsen een zaklantaarn bij zich.
Aanmelden kan via de website van de OBA.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden