Update

Ongeregeldheden nieuwjaar door het land heen

In de Haagsche Schildersbuurt zijn meer dan twintig auto's uitgebrand. Foto ANP/Robin Utrecht Beeld
In de Haagsche Schildersbuurt zijn meer dan twintig auto's uitgebrand. Foto ANP/Robin Utrecht

Noord-Holland
9 mensen aangehouden in Haarlem. Een grote groep jongeren heeft rond de jaarwisseling brandweer en politie gehinderd bij het blussen van een brand door het gooien van zwaar vuurwerk. Pas nadat de Mobiele Eenheid in actie was gekomen werd het weer rustig. In de Haarlemmermeer zijn 8 mensen aangehouden voor vernieling, openlijke geweldpleging en het afsteken van illegaal vuurwerk. Kort na middernacht ontstond er een uitslaande brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Nieuw-Vennep. Het pand is volledig uitgebrand. De oorzaak en de schade zijn onbekend.

Utrecht

87 mensen aangehouden. Vijftig auto's vernield door brand. In Eemnes onder meer omdat de brandweer werd gehinderd om een brandje te blussen. In Amersfoort brak brand uit in een woning aan de Noorderlicht. Vanwege de rook werden daar twaalf andere woningen ontruimd. Grootschalige ordeverstoringen deden zich niet voor.

Zuid-Holland
86 aanhoudingen. De arrestanten maakten zich onder meer schuldig aan vernieling, brandstichting en het gooien van vuurwerk naar personen. Meest in het oog springende incident in de regio Rijnmond deed zich voor in Zuidland. Daar keerden 150 jongeren zich tegen de politie.

Friesland
52 aanhoudingen. De mobiele eenheid rukte twee keer uit; in Burdaard en Blije werd de brandweer tegengehouden. Pas na charges van de ME konden de branden worden geblust. In Blije werden achttien mensen gearresteerd. Ook in Drachten en Ferwert moest de politie ingrijpen om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. De vijf Friese ziekenhuizen kregen 36 vuurwerkslachtoffers binnen.

Drenthe
11 aanhoudingen. In Assen brak vroeg in de ochtend een grote vechtpartij uit bij een discotheek. De politie moest optreden. Een agent liep daarbij klappen op. Een man uit Emmen is in het ziekenhuis beland nadat hij het deksel van een carbidbus in zijn gezicht kreeg. Zijn toestand is onbekend, meldt de Drentse politie donderdag.

Overijssel
In Glanerbrug is een conflict ontaard in een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. De politie heeft bij de vechtpartij een bijl en een vuurwerkpistool in beslag genomen. Eén persoon werd aangehouden.

In de Haagsche Schildersbuurt smeulen nog een scooter en een glijbaan op 1 januari. Foto ANP/Robin Utrecht Beeld
In de Haagsche Schildersbuurt smeulen nog een scooter en een glijbaan op 1 januari. Foto ANP/Robin Utrecht
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden